Лек и пухкав пандишпан е основа за сладко руло. Изстиналият пандишпан може да се намаже с крем, нутела или сладко. Вкусно е.
Съставки:
Лек пандишпан
4 яйца
100 г фина захар
65 гр. полугрубо брашно
Тава 32х32
Всички съставки трябва да са със стайна температура.
Първо сложете яйцата в купа, разбийте ги за около 15 секунди, след това добавете захарта и разбийте до получаване на пяна.
Добавете пресятото брашно. Разбъркайте внимателно.
Пече се в застлана с хартия за печене тава в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути на средния рафт на фурната.
След 10 минути отворете вратата на фурната и оставете за още 5 минути.
Обърнете пандишпана върху чиста кърпа с хартията отгоре, внимателно отстранете хартията за печене, обърнете и навийте пандишпана с кърпата.
Оставете да изстине напълно. Вече можете да го залеете с крем
Ето как изглежда готовото пандишпаново руло с крем маскарпоне и ягоди, а сега ние ще приготви тъмния какаов пандишпан.
Тъмен пандишпан
4 яйца
80 г фина захар
60 гр. полугрубо брашно
10 г какао
Разбъркайте жълтъка с какаото до пяна.
Белтъците се разбиват със захарта на сняг, добавят се жълтъците разбъркани с какаото, разбъркват се внимателно и накрая се добавя пресятото брашно.
Пече се в застлана с хартия за печене тава в предварително загрята фурна на 180°C за около 14 минути.
Поставете изпечения пандишпан върху чиста кърпа с хартията нагоре, отстранете внимателно хартията за печене и леко навийте на руло.
Оставете да изстине напълно. Изпълняваме според собственото си въображение.
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!