Google Translate

Търсене в този блог

Как да направите перфектно ТЪМНО и СВЕТЛО пандишпаново руло, което никога няма да се накъса.

Лек и пухкав пандишпан е основа за сладко руло. Изстиналият пандишпан може да се намаже с крем, нутела или сладко. Вкусно е.

Съставки:

Лек пандишпан

4 яйца

100 г фина захар

65 гр. полугрубо брашно

Тава 32х32

Всички съставки трябва да са със стайна температура.

Първо сложете яйцата в купа, разбийте ги за около 15 секунди, след това добавете захарта и разбийте до получаване на пяна. 

Добавете пресятото брашно. Разбъркайте внимателно. 

Пече се в застлана с хартия за печене тава в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути на средния рафт на фурната.

След 10 минути отворете вратата на фурната и оставете за още 5 минути. 

Обърнете пандишпана върху чиста кърпа с хартията отгоре, внимателно отстранете хартията за печене, обърнете и навийте пандишпана с кърпата. 

Оставете да изстине напълно. Вече можете да го залеете с крем 

Ето как изглежда готовото пандишпаново руло с крем маскарпоне и ягоди, а сега ние ще приготви тъмния какаов пандишпан.

Тъмен пандишпан

4 яйца

80 г фина захар

60 гр. полугрубо брашно

10 г какао

Разбъркайте жълтъка с какаото до пяна.

Белтъците се разбиват със захарта на сняг, добавят се жълтъците разбъркани с какаото, разбъркват се внимателно и накрая се добавя пресятото брашно.

Пече се в застлана с хартия за печене тава в предварително загрята фурна на 180°C за около 14 минути. 

Поставете изпечения пандишпан върху чиста кърпа с хартията нагоре, отстранете внимателно хартията за печене и леко навийте на руло. 

Оставете да изстине напълно. Изпълняваме според собственото си въображение.

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации