Google Translate

Търсене в този блог

Зелето с яйца е по-вкусно от месо! Лесна, бърза и много вкусна рецепта за вечеря!

 

Ако търсите лесна и бърза рецепта за вечеря, която ще изненада вашите близки с невероятен вкус, тази рецепта за зеле с яйца е точно за вас. 

Тя е не само вкусна, но и здравословна, идеална за онези моменти, когато искате да приготвите нещо специално, но нямате много време.

Съставки:

2 супени лъжици зехтин

1 среден лук, нарязан на ситно

1 морков, настърган

900 г бяло зеле, нарязано на тънки ивици

Сол и черен пипер на вкус

1/2 чаена лъжичка риган

1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер

1/2 чаена лъжичка чесън на прах

1/2 чаена лъжичка лук на прах

1/2 чаена лъжичка сух магданоз

5-6 яйца

Щипка сол за яйцата

1 супена лъжица универсално брашно (по избор)

1 супена лъжица зехтин запичане

Пресен магданоз (по желание)

Кашкавал (по желание)

Инструкции:

Приготвяне на зеленчуците:

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на умерен огън.

Добавете нарязания на ситно лук и запържете около 5 минути, докато стане прозрачен.

Добавете настъргания морков и пържете още 2 минути.

Готвене на зелето:

Добавете нарязаното на тънки ивици зеле във тигана.

Гответе още 10-12 минути на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато зелето омекне.

Подправете със сол, черен пипер, риган, сладък червен пипер, чесън на прах, лук на прах и сух магданоз. 

Разбъркайте добре.

Приготвяне на яйцата:

В голяма купа разбийте яйцата със щипка сол.

Добавете приготвеното зеле към разбитите яйца и разбъркайте добре.

Ако желаете по-гъста консистенция, можете да добавите 1 супена лъжица

универсално брашно (по избор).

Печене:

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на умерен огън.

Изсипете сместа от зеле и яйца в тигана и запечете около 2 минути, докато дъното стегне.

Преместете тигана във фурната, предварително загрята на 200°C (400°F), и печете за 4 минути.

Завършване:

Ако желаете, добавете настърган кашкавал отгоре и поставете под грила за 1 минута, докато кашкавала се разтопи.

Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.

Сервиране:

Насладете се на вашето ястие топло, направо от тигана.

Можете да го сервирате като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.

Това ястие е идеално също така и за обяд или лека вечеря.

Зелето с яйца е изключително лесно и бързо за приготвяне ястие, което ще изненада всички със своя вкус. 

С минимални усилия можете да създадете здравословна и вкусна вечеря, която ще се хареса на цялото семейство. 

Опитайте тази рецепта и открийте колко вкусно може да бъде зелето с яйца!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации