Google Translate

Търсене в този блог

Тученицата е по-вкусна от месо! Съседи от Турция ме научиха как да я приготвям

Днес ще ви покажа колко вкусно и полезно може да бъде приготвянето на градинска тученица. 

Много хора смятат, че тученицата е обикновен плевел и се опитват да се отърват от нея по всякакъв начин. 

Но всъщност, това растение е истинско съкровище в кухнята - богато на витамини и минерали, и може да се превърне в основна съставка на много вкусни ястия.

Необходими Съставки:

230 г млада тученица

1 глава лук

3 яйца

Растително масло (аз предпочитам зехтин)

Малко краве масло

Сол

Черен пипер

1 чаена лъжичка паста от червен пипер (може да се замени с доматено пюре)

Начин на Приготвяне:

Подготовка на тученицата: Първо изберете най-младите стръкове тученица. 

Накиснете ги във вода и изплакнете добре, след което ги подсушете. 

Аз използвам сушилня за зеленчуци, но и кухненска хартия върши работа. 

Откъснете листата и върховете на стъблата и ги нарежете на ситно, за да ускорите времето за готвене.

Запържване на лука: Нарежете лука на ситно и го запържете в растителното масло и малко краве масло за около 4 минути, докато стане златист.

Добавяне на тученицата: Добавете нарязаните листа и върховете на тученицата към лука. 

Запържете за около 4 минути, като разбърквате непрекъснато. 

Листата от тученица ще намалят обема си по време на готвенето.

Овкусяване: Добавете сол и черен пипер на вкус. 

Ако обичате по-наситен вкус, добавете 1 чаена лъжичка паста от червен пипер или доматено пюре.  Добавете яйцата

Продължете да готвите, докато достигнете желаната консистенция.

Финални щрихи: Изключете котлона и оставете ястието да си почине за няколко минути.

Сервиране:

Сервирайте я топла и се насладете на тази вкусна и здравословна рецепта. 

Тученицата може да бъде перфектна гарнитура или основно ястие, което да разнообрази вашата трапеза.

Ползи от Тученицата:

Богата на Омега-3 мастни киселини: Тученицата е един от малкото растителни източници на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето и мозъка.

Витамини и Минерали: Съдържа високи нива на витамини А, С и Е, както и важни минерали като магнезий, калций и калий.

Антиоксиданти: Тученицата е богата на антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и поддържат здравето на кожата и имунната система.

Тученицата е не само вкусна, но и изключително полезна. 

Тази рецепта е лесна за приготвяне и ще ви покаже как можете да включите този чудесен зеленчук в ежедневната си диета. 

Надявам се, че ви хареса рецептата.

Желая на всички добър апетит и добро настроение!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации