Google Translate

Търсене в този блог

Пълнени ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ по гръцки с фета сирене!

Днес ще ви представим една невероятна рецепта за пълнени червени чушки по гръцки с фета сирене. 

Тази рецепта е лесна за изпълнение и е идеална за семейни вечери или за впечатляване на гости. 

Гръцката кухня е известна със своите свежи и здравословни съставки, а тази рецепта не е изключение. 

Ето как да приготвите това вкусно ястие.

Съставки

За да приготвите пълнените червени чушки по гръцки, ще ви трябват следните съставки:

Червени чушки - 5 бр

Фета сирене - 300 г

Кашкавал - 100 г

Домати - 2 бр

Зехтин - 20 мл

Черен пипер - 1/2 чаена лъжица

Магданоз - една връзка

Балсамов оцет - за финал

Начин на Приготвяне

Подготовка на Чушките

Почистване на чушките: Започнете с измиването на червените чушки. 

След това направете разрез по дължината им и ги почистете от семките и вътрешните мембрани. 

Наредете почистените чушки в тава за печене.

Приготвяне на Плънката

Смесване на съставките: В голяма купа натрошете фета сиренето и настържете кашкавала. 

Обелете доматите и ги нарежете на много малки кубчета. 

Добавете ги в купата с фета сиренето и кашкавала.

Добавяне на подправки: Нарежете магданоза на ситно и го добавете към сместа. 

Поръсете с черен пипер и разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират равномерно.

Пълнене на Чушките

Пълнене: Внимателно напълнете почистените чушки с приготвената плънка. 

Уверете се, че всяка чушка е добре запълнена, за да се получи богат вкус.

Печене

Намазване със зехтин: Намажете добре пълнените чушки със зехтин, като се уверите, че всяка чушка е добре намазана.

Печене: Печете в предварително загрята фурна на 190°C за около 40 минути. 

Чушките трябва да омекнат и да се запекат леко отгоре.

Финални Щрихи

Балсамов оцет: След като извадите чушките от фурната, ги поръсете с малко балсамов оцет за допълнителен аромат и вкус.

Сервиране

Пълнените червени чушки по гръцки са готови за сервиране! 

Поднесете ги топли, като основно ястие или гарнитура. 

Те са идеални както за обяд, така и за вечеря, и ще впечатлят вашите гости със своя богат и балансиран вкус.

Съвети за Успех

Избор на чушки: Изберете свежи и добре оформени червени чушки за най-добри резултати.

Сирене: Можете да експериментирате с различни видове сирена, но фета и кашкавал са класически избор за тази рецепта.

Подправки: Добавете различни подправки по ваш вкус, като риган или мащерка, за да обогатите аромата.

Пълнените червени чушки по гръцки с фета сирене са не само вкусни, но и здравословни. 

Те съчетават най-доброто от гръцката кухня и са идеални за всеки, който иска да се наслади на автентични вкусове. 

Добър апетит!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации