Google Translate

Търсене в този блог

През юни откъснете няколко зелени ореха и ги залейте с обикновен спирт: Лечебно съкровище за всяко семейство, няма да го изпусна!

Събирайте зелени орехчета! Сила от природата, срещу която вирусите и бактериите нямат шанс!

Лека-полека дойде времето, когато виждаме зелени орехчета по дърветата.

Днес ще ви кажем защо си струва да събирате тези плодове дори незрели.

Няколко броя са всичко, от което се нуждаете и можете да ги използвате добре в домашната си аптечка.

Ореховата тинктура е традиционна лечебна напитка, която е незаменима, например, при лошо храносмилане, диария или болезнени стомашни спазми.

Помага на организма да се бори с вируси, бактерии, гъбички и паразити.

Черупката на зеления орех съдържа много лечебни танини и гликозиди, които придават силата на напитката.

Рецепта № 1

Имаме нужда от:

1/2 литър алкохол

1/2 литър преварена вода

30 малки зелени орехи

3/4 чаша кафява захар

Приготвяне:

Поръсете измитите и нарязани ядки със захар.

Оставете да престоят няколко дни и когато пуснат сок, залейте със спирт.

Можете да добавите ванилия, лимонова кора, портокал, карамфил или канела.

Престоява 40 дни на слънчево място, отцежда се и се налива в тъмни стъклени бутилки.

Употребяваме 1-4 чаени лъжички на ден, разредени с вода.

Тази тинктура помага при следните здравословни проблеми:

лошо храносмилане, интоксикация, болки в стомаха

гастрит, диария, запек, метеоризъм

стомашно-чревен грип, вируси

паразити, бактериални и гъбични инфекции

заболяване на щитовидната жлеза

атеросклероза, диабет

Рецепта № 2

Имаме нужда от:

10 зелени ореха, събрани 2 седмици след Еньовден

40% водка

Приготвяне:

Нарежете ядките на ситно и ги залейте с водка. Затворете плътно съда, за да не изтича алкохолът, и го поставете на слънце.

След няколко седмици течността ще стане кафява.

Филтрира се и се налива в бутилки. Преди употреба я разредете с преварена вода и добавете мед.

Помага при болки в стомаха, черния дроб и други коремни болки. 

Рецепта № 3

Имаме нужда от:

5 зелени орехи

1 литър 96% алкохол

250 г захар

1 литър преварена вода

1 звездовиден анасон

Приготвяне:

Смесете всички съставки в стъклен съд, затворете го плътно и го поставете на топло място на сянка за един месец.

След това време се филтрира и се налива в бутилки.

Може да сервирате в чаша с парче прясна ябълка.

Тази тинктура помага при проблеми с храносмилането, болки в стомаха и черния дроб.

Рецепта № 4

Имаме нужда от:

40 ореха, нарязани на четвъртинки

1 литър алкохол

вода

захар (или мед)

анасоново семе

канела

индийско орехче

Приготвяне:

Залейте ядките със спирт и ги оставете да престоят 3-4 седмици на слънчево място.

Направете сироп от вода и захар (или мед), смесете с филтрирана тинктура, добавете анасон, канела, индийско орехче и оставете да престои в продължение на 2 седмици.

Тинктурата се бори с паразитите, подобрява метаболизма, помага при стомашно-чревни заболявания, болки в корема и диария. 

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации