Google Translate

Търсене в този блог

Домашен оризов квас при ревматизъм, подагра, артрит, остеохондроза

Оризовият домашно приготвен квас: Защо е полезен и как да го приготвим?

Оризовият домашно приготвен квас е напитка с изключителни ползи за здравето, особено когато става въпрос за справяне със здравословни проблеми като остеохондроза и други ставни заболявания. 

Нашата рецепта, предложена от здравния портал, предоставя не само вкусно удоволствие, но и лекуващи свойства за всички, които се нуждаят от грижа за своето тяло.

Какво прави оризовият квас толкова полезен?

Оризът е известен със своите лечебни свойства и се използва в различни кухни като основен продукт за лечение на различни здравословни проблеми. 

Освен това, той е подходящ за хора с непоносимост към глутена, като същевременно помага за проблеми с храносмилането като язва и гастрит. 

Най-важното обаче е, че оризовият квас може да помогне за възстановяването на подвижността на ставите, благодарение на своя противовъзпалителен ефект и способността си да премахва солите от тях.

Какви са лечебните свойства на домашния оризов квас?

Тaзи великолепна напиткя е известня с лечебните си свойства, които включват облекчаване на ставни болки и усилване на подвижността при заболявания като артрит, остеохондроза и ревматизъм. 

Освен това оризовия квас отлично утолява жаждата през летните жеги.

Но важно е да се отбележи, че преди да започнете лечение с домашен оризов квас, се консултирайте със своя лекар, за да получите правилната диагноза и лечение.

Рецепта за приготвяне на домашен оризов квас

Необходими съставки:

8 супени лъжици ориз

1,5 литра вода

200 грама захар + 1 супена лъжица захар

25 грама суха мая

1 шепа стафиди

Приготвяне:

Изплакнете 5 с.л ориз и варете го до готовност.

След като охлади, добавете 200 грама захар, сухата мая и стафидите.

Разбъркайте добре, покрийте с прозрачно фолио и оставете да постои.

След час прехвърлете сместа в 3 литров буркан.

Загрявате 1 с.л. захар в тиган за няколко минути.

Когато стане светлокафява, добавете останалия суров ориз (3 с.л.). 

Пържете до карамелизиране. Сложете сместа в буркана с ориз.

Загрейте водата до около 40 градуса и залейте сместа.

Покрийте с дишаща тъкан и оставете да ферментира в кухнята.

След пет дни прецедете домашния квас и го разлейте в бутилки.

Полезни съвети за приемане и съхранение

Консумирайте оризовия квас след хранене, по 200 мл, 3 пъти на ден.

Съхранявайте готовия квас на хладно място.

Не превишавайте курса на лечение - не повече от 4-5 седмици, не повече от 2 пъти годишно.

Използвайте кафяв ориз за по-добри резултати.

Така че, сега като знаете за ползите на оризовия квас, защо да не се насладите на неговите вкусове и благоприятни ефекти за вашето здраве? 

Пригответе си домашен оризов квас и се наслаждавайте на доброто здраве!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации