Google Translate

Търсене в този блог

Вечеря за тънка талия: 11 най-добри салати със страхотен вкус - излишните килограми си отиват!

Фантастични салати, които ще помогнат на всеки, който иска да отслабне. 

Вкусни са, засищат и се приготвят бързо!

Салата №1

Имаме нужда от:

2 броя варено цвекло

2 големи моркова

2 скилидки чесън

замразен грах

сол и прясно смлян черен пипер

зехтин

лимонов сок

извара/моцарела

Приготвяне:

Нарежете цвеклото заедно с моркова на парчета, както ви е удобно.

Измийте граха под топла вода, за да го размразите.

Добавете зехтина и нарязаните зеленчуци в тигана. Задушаваме около 10 минути, за да хрупкат още малко морковите, но грахът вече да е сварен (но не преварен)!

Добавете пресован чесън, лимонов сок и сол и черен пипер.

Салатата може да се консумира студена и топла, само когато е в чинията добавяме извара, моцарела или настъргано диетично сирене. Разбъркайте и сервирайте.

Салата №2

Имаме нужда от:

1 малка бяла зелка - млада

2 червени чушки

1 зелена чушка

половин целина

2 скилидки чесън

сол

пипер

зехтин - високо качество

оцет, капка мед и смлян кимион

Приготвяне:

Измийте зелето и го нарежете в дълбока купа.

Измийте чушките и отстранете всички семки. Нарежете ги на тънки ивици. Нарежете също целината и счукайте чесъна.

След това смесете всички зеленчуци. Залейте с оцет и олио, сол и черен пипер - може да добавите капка мед. Подправете според нуждите.

Покрийте купата и я оставете на хладно поне 3 часа преди сервиране.

Салата №3

Състав:

пилешки гърди (гърди) 100гр

бяло зеле 150гр

краставица 1 бр

нискомаслено кисело мляко

Приготвяне:

Зелето се нарязва на ситно.

Сварете пилешките гърди и след това ги нарежете на ситно на малки ивици или кубчета.

Краставицата също се нарязва на кубчета.

Смесете всички съставки в салатата и овкусете, накрая разбъркайте с киселото мляко.

Салата №4

Имаме нужда от:

¼ глава зеле

550 г цвекло

400 г моркови

1 ябълка - по желание

2 лъжици лимонов сок

2 лъжици настърган хрян

Приготвяне:

Почистете зеленчуците и настържете всичко възможно най-ситно. Можем да добавим и настъргана ябълка. Накрая залейте със смес от лимонов сок и хрян - дресинга можете да нагласите по ваш вкус.

Няколко дни го хапвах вместо класически гарнитури и тъй като ми хареса го хапвах тук-там и с пълнозърнест хляб за вечеря. 

Наистина ми подейства и за около 3 седмици (и не го ям всеки ден) свалих 4 килограма и още не са се върнали.

Ако искате да отслабнете малко повече и особено бързо да почистите червата си, опитайте тази напитка: 

Загрейте ½ чаша вода в тенджера, добавете ½ чаена лъжичка хималайска сол и разбъркайте добре. 

След това добавете 1 чаена лъжичка сок от берберис, 2 супени лъжици лимонов сок и ½ ябълков сок. 

Разбъркайте и изпийте веднага. По-добре пийте тази напитка, когато сте вкъщи - има наистина бърз пречистващ ефект.

№5

Имаме нужда от:

100 г зеле

1 средно голямо цвекло (варено)

1 морков

1 ябълка

лимонов сок

(билки и подправки на вкус)

- за да е по-засищаща салатата може да я поднесете със сварено яйце.

Процедура:

Нарежете зеленчуците и ябълката на по-тънки ленти или използвайте ренде.

Смесват се в купа и се поръсват с лимонов сок.

Оставете салатата да престои известно време в хладилник, преди да сервирате.

Ако приготвяте салата за вечеря, можете да я сервирате с варено яйце, нарязано на парчета.

№6

Състав:

домати 1 бр

краставица 1 бр

пилешки гърди 200 гр

царевица (по избор)

соев сос - 1 супена лъжица. лъжица

листа от салата

чесън 1 скилидка

сол, черен пипер на вкус

зехтин на вкус

Приготвяне:

Подгответе необходимите съставки.

Измитите пилешки гърди се нарязват на ситно, посоляват се, натриват се с чесън и се мариноват в соев сос за 20 минути.

Запечете пилешките гърди в тиган на най-силен огън от двете страни до образуване на златиста коричка.

Измийте и подсушете листата на марулята.

Нарежете краставицата на полукръгчета и ги наредете върху листата на марулята.

Нарежете доматите и ги добавете към салатата.

Овкусете със сол, черен пипер, зехтин, разбъркайте и сервирайте.

№7

Имаме нужда от:

240 г рулца от раци

380 г стерилизирана царевица

300 г пресни краставици

200 г китайско зеле

За дресинга:

1 бяло кисело мляко

1 лъжица зехтин

1 супена лъжица лимонов сок

Шепа билки на вкус (риган, босилек, провансалски пипер)

1 чаена лъжичка морска сол

Щипка смлян черен пипер

Приготвяне:

Нарежете краставиците и китайското зеле на по-дребно. Сварете рулцата от раци на пара (около 5-10 минути) и нарежете на парчета. Отцедете царевицата от саламурата.

Смесете всички съставки в купа и подправете със сол и черен пипер. Смесете всички съставки за дресинга и добавете към зеленчуците и рулцата от раци.

№8

Имаме нужда от:

1 праз

3 моркова

2 ябълки

3 лъжици зехтин

щипка сол

2 лъжици майонеза без олио - правя я по тази рецепта

2 супени лъжици натурално кисело мляко

1 чаена лъжичка мед или кафява захар

Приготвяне:

Измийте и почистете праза, морковите и ябълките. Празът се нарязва на колелца, а ябълките и морковите се настъргват на едро ренде.

Сложете праза в купа, добавете зехтин, поръсете със сол, разбъркайте и оставете да престои малко - празът ще омекне идеално.

Смесете майонезата с киселото мляко и меда. Добавете морковите и ябълките към наситнения праз, залейте със соса и разбъркайте добре. Да се ​​съхранява в хладилник.

№9

Имаме нужда от:

1 малко китайско зеле

250 г чери домати

50-60 г сирене с по-ниска масленост

1 парче пилешки гърди

2 филийки хляб (в идеалния случай пълнозърнест)

За дресинга:

3 супени лъжици гръцко кисело мляко

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка ситно нарязан копър

1 супена лъжица ситно нарязан магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Лимонов сок

Приготвяне:

Почистете пилето, измийте го и го сварете или го нарежете на по-малки парчета и го запържете в зехтин.

Китайското зеле се нарязва на лентички, а доматите се разполовяват и се смесват със зелето.

Отстранете кората от хляба и го нарежете на парчета. Прехвърлете в тава, застлана с алуминиево фолио, поръсете със зехтин и сложете в загрята фурна. Печете, докато повърхността на крутоните стане златиста.

Пригответе дресинга - смесете всички съставки в купа и овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Пилето се нарязва на по-малки парчета, добавя се към нарязаните зеленчуци, поръсва се със сирене и се залива със соса. Накрая поръсете с крутони.

№10

Лека вечеря, която засища и можете да й се насладите без угризения. Вкусно пиле, пресни зеленчуци и фантастичен медено-горчичен дресинг. Просто деликатес, който ще очаквате с нетърпение сутрин!

Имаме нужда от:

2 парчета пилешки гърди

1 кутия консервирана царевица

1 консерва червен боб от консерва

1 зелена чушка

2 домата

1 среден лук

1 скилидка чесън

Магданоз

Подправки за пиле

Дресинг:

1/3 лъжица зехтин

3 лъжици оцет

3 лъжици горчица

2 чаени лъжички мед

2 скилидки чесън

½ чаена лъжичка мащерка

Приготвяне:

Изплакнете пилето и го подсушете с кърпа. Нарязват се на кубчета и се поръсват с черен пипер. Сложете в хладилника да се маринова за около 60 минути и след това го запечете леко.

Отцедете царевицата и червения боб от маринатата и ги оставете да се отцедят, сложете ги в по-голяма купа. Добавете нарязаните на по-едри кубчета чушки и домати, като същевременно отцеждате излишния сок от доматите. В купата се добавят ситно нарязания лук, наситнения магданоз и пресования чесън.

Добавете пилешките парчета в купата със зеленчуците и разбъркайте.

Да приготвим дресинга: 

Смесете оцет, олио, горчица, мед, мащерка и счукан чесън в купа и оставете да почине около 20 минути. Накрая залейте зеленчуково-пилешката салата с дресинга, разбъркайте добре и сервирайте!

№11

Имаме нужда от:

150 г сирене

1/2 глава червен лук

2 пресни краставици

2 домата

50 г маслини без костилки

Няколко листа прясна маруля

½ чаена лъжичка пресен лимонов сок

2 супени лъжици ситно нарязан пресен копър (по желание)

1-2 супени лъжици зехтин

Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете сиренето на кубчета. Измийте зеленчуците, нарежете краставиците на тънки кръгчета, а домата на луни (ако работите с чери домати, просто ги разполовете). Нарежете лука на кръгчета.

Салатата се накъсва с ръце на по-малки парчета, прехвърля се в чиния и се добавят останалите зеленчуци и маслини. Полейте със зехтин, лимонов сок и поръсете с копър. Добавете сол и черен пипер на вкус (тъй като сиренето е достатъчно солено, не е необходимо да добавяте голямо количество сол).

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации