Това сладко е наистина много вкусно и здравословно.
За приготвянето му не са ви необходими никакви желиращи вещества.
За сметка на това е изключително вкусно и освен това по-здравословно от тези в магазина.
Който опита да го изпече във фурната, определено няма да го направи по друг начин.
Ние също ще направим сладко с ревен, но вие можете да направите само чисто ягодово, зависи от вас.
Сладко от ягоди на фурна (основна рецепта)
Имаме нужда от:
1 кг ягоди
Рецептата е без захар за тези които ползват се слага 250 грама захар (ако ягодите са сладки сложете по-малко)
1 супена лъжица лимонов сок
2 супени лъжици ром
малко ванилия
Приготвяне:
Количеството захар в това също зависи от това колко сладък е плодът.
По този начин можете да приготвите и сладко от кайсии, малини или други плодове.
Ясно е, че на киселинните плодове обикновено добавяме захар.
Ако ще правите повече количество, просто увеличете съотношението на останалите съставки.
Почистваме ягодите.
Оставете ги да изсъхнат върху хартиена кърпа.
Разстиламе ги в тава за печене и ги поливаме с лимонов сок.
Разбърква се и се слага в загрята на 220 градуса фурна.
Пече се 20 минути.
След това изваждаме ягодите и ако желаем добавяме захар.
Печете на същата температура още 15 минути.
След това изваждаме ягодите, заливаме ги с ром, добавяме ванилия и отново, без да бъркаме, оставяме да се запекат още 10 минути.
Препоръчваме да не включвате вентилатора, за да предотвратите изпичането на ягодите.
Това е всичко.
Нареждаме от горещото сладко в бурканчета и ги затваряме добре.
Обърнете с главата надолу и оставяме да изстинат на тъмно място.
Сладко от печени ягоди с ревен
Имаме нужда от:
1,5 кг почистен ревен
1 кг ягоди
0,7 кг класическа кристална или тръстикова захар
шушулка ванилия.
Приготвяне:
Отстранете големите листа от ревена и обелете дръжките.
Нарежете на парчета с ширина 1,5 см и ги изсипете в по-голяма тава за печене.
Ягодите се измиват, разполовяват, поръсват се със захар, добавя се шушулка ванилия (ако нямате може да я замените с ванилова захар).
Слага се в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 35 минути.
По време на печенето се разбърква 3 пъти.
След това разпределете сместа върху тавата и я разсипете в бурканчета, докато е още гореща.
Затворете, обърнете с главата надолу и оставете да изстине напълно.
Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!