Google Translate

Търсене в този блог

Просто настъргвам карфиола, добавям яйца, малко брашно и пека така 3 пъти седмично: Здравословна лека храна!

Търсите ли здравословна храна, която всички ще хапват у дома? Току-що я намерихте!

Тази рецепта за печен карфиол от YouTube е наистина вкусна, здравословна и дори децата я харесват.

Имаме нужда от:

1 карфиол

малко оцет

пресен кориандър

1 с. л. червен сладък пипер

1 ч. л. сол, черен пипер, куркума

чесън на вкус

2 супени лъжици зехтин

3 яйца

2 супени лъжици обикновено брашно

8 г бакпулвер

настъргана моцарела или резени топено сирене

по желание: пикантен сос (ако готвите за деца, без сос)

Приготвяне:

Първо отстраняваме листата на карфиола.

Ще използваме само половината, другата половина, го съхраняваме в хладилника за друга употреба.

Второ премахваме тази част, която е най-твърда (средата), след това го нарязваме на малки парченца.

Потапяме ги във вода с малко оцет за 10 минути, за да премахнем всички пестициди.

Настържете карфиола на едро ренде.

Нарежете стрък кориандър на ситно и добавете към карфиола.

Добавяме сол и черен пипер, добавете пресован чесън (ако нямате пресен може и на прах), куркума и зехтин.

Накрая добавете бакпулвера, брашното, сладкия червен пипер и разбъркайте.

В отделна купа се разбиват яйцата.

Изсипете яйцата в карфиола и разбъркайте добре.

Намаслете формата за печене, добавете сместа от карфиол равномерно в нея.

Печете в предварително загрята фурна на 250 °C за около 25 минути.

Накрая поръсете с настъргана моцарела.

Като алтернатива нареждаме парченца топено сирене отгоре и го оставяме да се разтопи.

Поръсете с пресни подправки и сервирайте.

Желаем ви добър апетит!

Вижте още:  Карфиолът - Храна за анемици, диабетици, хипертоници, с чернодробни и бъбречни проблеми

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации