Google Translate

Търсене в този блог

Морковът почиства червата и черния дроб от токсини, мазнини и тежки метали

Морковът почиства червата и черния дроб от токсини, мазнини и тежки метали

Корените имат важни детоксикиращи ефекти, така че редовната им консумация може да ни донесе много ползи.

По ирония на съдбата тези храни са най-изложени на замърсяване с тежки метали, пестициди и други химикали поради силно замърсената почва.

Морковите имат висок капацитет за асимилиране на пестициди и тежки метали от замърсени почви.

Ето защо биологът Еуген Гюрджиу препоръчва отглеждането и консумацията на органични зеленчуци, които не са били изложени на химикали.

Морковът се бори с натрупването на тежки метали в организма

Както извличат токсични вещества от почвата, така извличат токсини и от тялото. 

Морковът се свързва с токсични съединения и предотвратява тяхното усвояване в организма.

Биохимикът Eugen Giurgiu казва, че сокът от корени на моркови се бори с натрупването на тежки метали в черния дроб и оптимизира чернодробната функция.

Бета-каротинът има силно чернодробно прочистващо действие. 

Този антиоксидант е полезен при чернодробна стеатоза (мастен черен дроб), задръстване на черния дроб и интоксикиран черен дроб.

Морковът намалява натрупването на слуз и задръстванията в тялото. 

За оптимизиране на почистващия ефект сокът от моркови може да се консумира с лимонов сок.

Почиства червата и черния дроб

Този зеленчук прави естествено прочистване на стомаха и червата. 

Съдържа много фибри, които подобряват храносмилането и здравето на дебелото черво.

Морковите помагат при храносмилателни и чернодробни дисфункции, стомашни болки, чревни глисти и загуба на апетит. 

И двете са полезни при запек и диария, но зависи от това как се консумират.

Действа и като ефективен лек за язва, тъй като помага за възстановяване на стомашната лигавица. 

Морковът стимулира панкреаса и надбъбречните жлези.

Намалява холестерола, повишава имунитета

Морковът намалява мастните киселини в черния дроб и холестерола в кръвта. 

Поради факта, че премахва отровите от тялото, морковът е препоръчван и в диетите за отслабване.

Той е добре дошъл зеленчук в диетата на хора, страдащи от артериални заболявания или атеросклероза.

Морковът се препоръчва при подагра, тъй като помага за понижаване на пикочната киселина.

Увеличава броя на червените кръвни клетки и хемоглобина, като е полезен при анемия. 

Морковите подобряват зрението и повишават имунитета.

Бори се с рака

С високо съдържание на бета-каротин, фалкаринол, флавоноиди и други мощни антиоксиданти, морковите предпазват тялото от увреждане на свободните радикали. 

Това обяснява огромния им потенциал в превенцията на рака.

Д-р Гюргево препоръчва моркова при рак на кожата и за профилактика на рак на ларинкса и белия дроб. 

Те го смятат за ценно допълнение при метастазирал рак. 

Пациентите в тази фаза трябва да консумират само сок от моркови, до 3 литра на ден, без твърда храна.

Други заболявания

Други състояния, при които се препоръчват моркови:

абсцеси на устата и кожата

храносмилателни разстройства

белодробни заболявания

респираторни заболявания

астма

туберкулоза

анорексия

гнилостен колит

хиперациден гастрит

стомашна язва

оток

улцерозен дерматит

екзема

напукана кожа

варицела

Ето само няколко причини да ядете по един суров морков на ден или да пиете сок от моркови, ако имате по-тежко заболяване.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации