Google Translate

Търсене в този блог

Как да си направим кафе от глухарче – отлично пречистващо средство за черния дроб и кръвта

Глухарчето е едно от най-добрите растения за пречистване на организма, в началото на пролетта. 

Тази обикновена билка е отлично средство за прочистване на черния дроб и кръвта.

Действа успокояващо на стомаха, препоръчва се и на хора с диабет или високо кръвно налягане.

Всички части на това растение са полезни за нашето тяло, но коренът е много по-богат на минерали. 

Известен е с тонизиращото си и стимулиращо действие върху храносмилателната система и черния дроб.

Горчивият вкус помага за насърчаването производството на храносмилателни сокове и безусловно стимулиране на естествените процеси на прочистване на тялото. 

Последните проучвания показват, че коренът от глухарче е полезен срещу рак.

Как да събираме корен от глухарче

Корените на глухарчето се събират от растения със зрели листа. 

Разкопайте около растението с мотика, за да премахнете по-лесно корените. 

Издърпайте ги с ръце, като внимавате да не ги счупите.

Поставете ги в купа с вода и ги разтъркайте с ръце, за да отстраните едрата пръст. 

След това ги измийте под струя хладка вода и изплакнете добре.

Нарежете на ситно и ги оставете да изсъхнат на хладно и проветриво място. 

Или можете да използвате дехидратор.

След като са изсъхнали добре, запечете парчетата корен в тиган или малка тенджера на среден огън, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. 

Готови са, когато покафенеят и станат ароматни. 

Трябва много да внимавате да не ги изгорите.

Запечените по този начин корени от глухарче могат да се съхраняват в стъклени буркани с капак на тъмно място. Издържат една година.

Как се прави кафе от глухарче

За да направите кафе, смелете няколко парчета корени през електрическа кафемелачка, докато получите фин прах, подобен на истинско кафе.

Съставки

• 1 супена лъжица корен на глухарче на прах

• 1 чаена чаша вода

• 1 пръчка канела

Как да приготвим

Сложете водата, праха от глухарче и канелата в чайник. 

Когато достигне точката на кипене, намалете котлона и оставете всичко да къкри около 5 минути.

Изсипете кафето в чашата, като го прецедите през фина цедка. 

Добавете растително мляко, ако желаете. 

Можете да го подсладите с мед, меласа или кафява захар.

Има вкус на истинско кафе, но без кофеин.

Можете да комбинирате прах от корен от глухарче с корен от цикория, за да получите още по-силно кафе.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации