Google Translate

Търсене в този блог

13 причини да ядете всеки ден авокадо с черен хляб

Мекото и сочно авокадо вече е ценено в цял свят заради полезните си свойства.

Този екзотичен плод създава радост при гледане на стрелките на везната и разгражда излишния холестерол. 

Подобрява паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. 

А в Мексико авокадото се използва като афродизиак, вярвайки, че пулпата му има здравословен ефект. 

Но това не са всички предимства на това растение.

Авокадото се появи на нашия пазар скоро и постепенно заля рафтовете на магазините за хранителни стоки, но малко хора знаят какъв плод е и с какво е полезен. 

От портала "search-2.blogspot.com" ще споделим с вас 13 ползи на този зелен красавец, след като прочетете се надяваме че, ще присъства по-често в менюто ви.

Авокадото по своя вкус и състав прилича на зеленчук. Хората дълго време са го смятали за ядка, но все пак е плод. 

Родината на авокадото е Мексико и Централна Америка.

С КАКВО Е ПОЛЕЗНО АВОКАДОТО

1. Авокадото съдържа много хранителни вещества и благодарение на това дава усещане за ситост. 

В същото време, въпреки високото съдържание на калории, то се използва активно в диети. 

Полиненаситените киселини, които са част от авокадото, допринасят за процеса на нормализиране на теглото.

2. Истинска витаминна бомба (съдържа витамини като A, PP, E, F, D и група B). Съдържа и минерали: магнезий, калий, желязо, фосфор, манган, калций, натрий, йод.

3. Калият в авокадото нормализира дейността на сърдечно-съдовата система и предотвратява развитието на хипертония.

4. Облекчава възпалението, притъпява болката при артрит и артроза. 

И благодарение на антисептичните и овлажняващи свойства, то се използва активно в козметологията.

5. Авокадото съдържа биологично активни вещества, които помагат за подмладяване на тялото и удължаване на младостта.

6. Намалява нивото на лошия холестерол и увеличава количеството на така наречения добър.

7. Този плод е силно препоръчителен за бременни и кърмещи жени. 

Съдържа фолиева киселина и витамин B6, които са необходими за нормалното развитие на плода при бременни жени.

8. Маслото от авокадо е най-екологичното от всички известни растителни масла, превъзхождащо по хранителна стойност, вкус, витаминен и микроелементен състав повечето здравословни продукти.

9. Поддържа стабилни нива на захарта и намалява риска от диабет.

10. Полезен за цялата храносмилателна система и помага при запек.

11. Поддържа човешките кости и зъби в добро състояние, благодарение на съдържанието на калций и фосфор. 

Фосфорът е необходим и за повишена умствена дейност.

12. Зеаксантинът и лутеинът, два мощни антиоксиданта, открити в авокадото, са официално признати за вещества, които могат да предотвратят слепотата и да нормализират зрението.

13. Този чудотворен плод може да помогне при депресия и да подобри настроението!

Сега знаете колко полезен е този страхотен плод! 

Чувствайте се свободни да го добавите към вашата диета. 

Авокадото придава деликатен вкус на салатите и освежава сандвичите. Съчетава се добре с червена риба, скариди и птиче месо. 

Месестата част на авокадото е добра, когато се намазва върху филийки на хрупкав черен хляб.

Вашите близки опитаха ли вече авокадо? 

По-скоро им разкажете за невероятните му свойства, които поддържат тялото в добра форма и помагат за отслабване. 

Използвайте го редовно и забравете за лекарите които постоянно ви увеличават хапчетата и дозата!

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации