Google Translate

Търсене в този блог

Червено вино с чесън лек за много болести!

Червено вино  с чесън лек за много болести

Чесънът, накиснат в червено вино, се смята за витаминозна бомба.

Това лекарство има много терапевтични свойства.

Чрез укрепване на имунната система тинктурата от чесън може да помогне за предотвратяване на различни заболявания. 

Почиства кръвта, понижава холестерола, нормализира сърдечно-съдовата система, премахва излишната сол от тялото, прави го по-гъвкав и енергичен.

Как да си направим тинктура от чесън с вино.

За ефективно лекарство е по-добре да купите чесън на пазара. 

Рафтовете на супермаркетите често продават само китайски чесън и той няма наполовина толкова полезни свойства, колкото домашния чесън.

За да накиснете чесън в червено вино, трябва да изберете вино с добро качество и да изберете чесън, който не е претърпял никакви видими повреди. 

Домашното вино не е най-добрият избор в този случай, тъй като има ниско ниво на чистота. (в краен случай може и домашно)

Трябва да следвате правилната техника на вливане и да изберете подходящ съд от тъмно стъкло.

Ще ви трябва около бутилка вино (около 0,7 литра) и 12 средни скилидки чесън. 

Счукайте чесъна, сложете го в чист и сух стъклен буркан и го залейте с виното. 

След това съдът се затваря плътно със капачка и се накисва на стайна температура на тъмно място. 

Стъкленият съд не трябва да се излага на слънчева светлина.

Чесънът трябва да се накисва 2 седмици на тъмно място, защитено от слънчева светлина. 

И не забравяйте да разклащате течността 2-3 пъти на ден. 

След 14 дни сместа трябва да се филтрира и изсипва в непрозрачен съд.

Препоръчваме да използвате това лекарство 2 пъти годишно, курсът продължава 1 месец. 

Пийте по 2-3 чаени лъжички от еликсира 3 пъти на ден, преди или в началото на хранене.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации