Google Translate

Търсене в този блог

Извлечете излишната сол през порите на кожата с листа от хрян


Листата на хряна са единственото растение, което може да изтегля сол през порите на кожата
Хрянът е многогодишно растение, принадлежащо към семейство зелеви. 

Латинското име Armoracia произлиза от келтското ar-близо и повече-море, тоест растение, растящо близо до морето.

По-късно хрянът става популярен в Русия, където се използва както като магически продукт, така и като необходим елемент от сватбените церемонии.

Но практическо приложение е намерено не само в корена на хряна, който днес се използва широко като подправка, но и в листата.

Листа от хрян

Сред другите растения, зелените листа от хрян се отличават с огромното си количество хранителни вещества. Те също така съдържат витамини от група В, също C, E и PP. 

Освен това в тях има много калий, калций, магнезий, сяра, селен. И висока концентрация на аскорбинова киселина, повече от лимон и касис.

Наличието на летливи вещества позволява използването на листа от хрян за защита от вредни микроорганизми. Концентрацията на летливи вещества е толкова висока, че дори изсушените листа имат бактерицидно действие.

Лечебните свойства на листата от хрян ви лишават от натрупването на сол в тялото, което е опасно за вашето здраве. За да направите това, следвайте процедурата по-долу.

Преди лягане вземете 2 големи листа от хрян, потопете ги във вряща вода, след това ги поставете на гърба си и ги увийте с парче плат и бинт. 

Може да почувствате леко парене, това е нормално. Изгарянията с този компрес са невъзможни.

На сутринта внимателно премахнете плата и отстранете листата. Те абсорбират излишната сол от тялото. Ако имате много сол, може да се разпаднат. 

Определете кои части от тялото ви имат най-много сол. Повторете процедурата с компреса, докато не се появи сол върху листата.

Като цяло листата от хрян са уникални, тъй като извеждат солта директно през порите на кожата. Следователно е просто глупаво да не се използва това свойство. 

Има причина, поради която лечители в селата, и билкари често са използвали лечение с листа от хрян.

Тинктура от листа от хрян

Тинктурата от листа от хрян помага при болки в гърба и ставите. "Лекарството" се прави от листа. Просто пълните плътно стъклен буркан с тях и го напълвате със спирт (водка). 

Сместа се оставя най-малко 7 дни на тъмно и хладно място, след което трябва да се втрие в възпалените места. Елиминира болките в ставите.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Източник и снимки: otozh.com , youtube.com

Популярни публикации