Google Translate

Търсене в този блог

Катранения сапун лекува всякакви болести

Струва стотинки и може да ви помогне в борбата с много болести. Уникални свойства на катранения сапун

Основната съставка на катранения сапун е брезовият катран. Това е лепкава кафява или черна течност, която съдържа редица органични вещества като фенол, толуен, ксилен и различни смоли.

Катраненият сапун съдържа 10% брезов катран. По този начин той е натурален продукт, известен със своите високи антисептични свойства и положителен ефект върху кожата.

Брезов катран може да се намери в мехлема на Вишневски, широко известен със своите високоефективни терапевтични свойства.

Катранен сапун е евтино и изключително ефективно средство за лечение на дерматити от различен произход, акне и гъбички.

Третирането на кожата с този хигиеничен агент убива патогенната микрофлора, предотвратява инфекцията и намалява възпалението. 

Поради това има много полезни свойства. Сапунът също е богат на органични летливи вещества, различни смоли и киселини.

Полезни свойства на катранения сапун:

• Кожни заболявания

Сапунът, благодарение на своите регенериращи и антисептични свойства, се справя добре с псориазис, себорея и дерматит. 

Катраненият сапун също помага да се отървете от заболявания като циреи, екзема, краста и алергични реакции по кожата.

• За кожата на лицето

Катраненият сапун лекува акне и кожни възпаления, обриви и раздразнения. Перфектно стяга порите, има силен антибактериален ефект.

След нанасяне на катранен сапун върху кожата на лицето, ефектът се забелязва след две седмици - кожата се отървава от акне, порите стават по-тесни и по-чисти, зачервяването и пилингът изчезват.

Средствата на основата на катран са особено ефективни, когато се използват след сауна или баня.

• Сапун от катран за коса

Не е тайна, че много шампоани против пърхот съдържат катран. Поддържа здравето на кожата и укрепва косата. Специалистите съветват да комбинирате катранен сапун с отвари от лайка и коприва.

Въпреки това, не трябва да го използвате постоянно. За мазна коса се препоръчва използването на катранен сапун два пъти седмично и веднъж за суха и нормална коса. Катранът изсушава кожата.

След като нанесете сапун с катран за измиване на главата, можете да използвате балсам за коса, той ще улесни разресването.

След около два месеца използване на катранен сапун за измиване на косата, направете едномесечна почивка, за да не изсушите скалпа си.

• Лечение на въшки.

Един хигиеничен продукт ще ви помогне бързо да премахнете въшките и други паразити. Напълно естественият състав на сапуна позволява да се използва на всяка възраст.

• Пърхот

Катранен сапун помага да се отървете от пърхота, тъй като е в състояние да лекува микроповреди на скалпа. Може да се използва и за предотвратяване и лечение на косопад.

Начин на употреба: Намокрете добре косата си и нанесете катранен сапун върху корените, след което разпенете по цялата дължина на косата. 

Задръжте го за няколко минути и изплакнете обилно с топла вода. След употреба нанесете подхранваща маска или лосион.

• Интимна хигиена

Катранен сапун също така предпазва от различни инфекции, гъбички и вируси. Помага за премахване на вредните микроорганизми, които са истинската причина за лошата миризма.

Благодарение на регенериращите свойства на катрана, сапунът с тази съставка има положителен ефект върху микрофлората в гениталната област, като бързо заздравява рани и раздразнения след бръснене и депилация.

При първите признаци на микоза експертите препоръчват използването на хигиенни продукти с брезов катран.

При кандидоза можете да се миете с катран сапун два пъти на ден, а за профилактика е достатъчно да използвате този метод два или три пъти седмично.

Въпреки това, не трябва да се забравя, че ако откриете симптоми на заболяване, първо трябва да се консултирате с лекар, за да диагностицирате правилно проблема.

• Защита от пот

Ако искате да се отървете от неприятните миризми, катранен сапун може да ви помогне. Просто третирайте краката и подмишниците си със сапун. Сапунът също така намалява изпотяването.

• Болести на краката

Най-често гъбичките по ноктите се проявяват след посещение на сауна или плувен басейн, чиято топла и влажна атмосфера насърчава тяхното размножаване. 

За да се предпазите от това неприятно заболяване, измийте добре краката си с катранен сапун, след като напуснете сауната или басейна.

Ако инфекцията продължава, можете да правите компреси преди лягане – насапунисвайте краката си и обуйте чорапи, оставете пяната до сутринта. Гъбичките ще изчезнат след 3-5 процедури.

• Катранен сапун за животни

Можете да къпете животните в катранен сапун, той помага да се предпазите от бълхи и да се отървете от кърлежи.

Противопоказания

По време на хигиенни процедури с катранен сапун трябва внимателно да слушате тялото си и да наблюдавате зоните които сте третирали с катранения сапун. 

При свръхчувствителна кожа лекото усещане за парене е напълно приемливо, но нищо повече от това.

По принцип реакцията към катран трябва да се провери преди първото приложение, като се третира малка площ от кожата с пяна. 

Може също да причини леко изсушаване. В такива случаи се препоръчва използването на подхранващ крем след къпане. Катранен сапун никога не трябва да се използва вътрешно.

Предимствата на този изключителен продукт спрямо цената в крайна сметка ще убедят всеки, който се бори с гореспоменатите проблеми, да опита този изключителен дар на природата.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Източник: viddana.com, matix.com.ua, euromd.com.ua

Популярни публикации