Google Translate

Търсене в този блог

Топ ползи от пиенето на домашен ябълков оцет преди сън

Топ 10 ползи от пиенето на домашен ябълков оцет преди лягане Запознайте се с тях!

Повечето хора използват ябълков оцет в рецепти като кисели краставички, салатни дресинги или пайове, а някои от тях знаят, че може да се използва и като здравословна напитка.

Hевероятно, но пиенето на ябълков оцет преди лягане осигурява широк спектър от ползи за здравето и подобрява цялостното ви здраве. Тази статия обхваща топ 10 ползи от пиенето на ябълков оцет преди лягане. Проверете някои от тях!

1. Загуба на тегло

Много проучвания показват, че има силна връзка между затлъстяването и липсата на сън. Всъщност колкото повече килограми е човек, толкова повече проблеми има със съня.

Ябълковият оцет съдържа пектин, съединение, което осигурява усещане за ситост , намалява апетита и предотвратява натрупването на мазнини. 

Така че, ако изпитвате нездравословен глад през нощта, смесете една чаена лъжичка ябълков оцет с чаша вода, вместо да ядете нещо сладко .

2. Намалява нивата на кръвната захар

Ябълковият оцет подобрява инсулиновата чувствителност, което от своя страна понижава нивата на кръвната захар в организма. За да поддържате кръвната си захар под контрол, пийте редовно две чаени лъжички ябълков оцет преди лягане.

3. Предотвратява лошо храносмилане

Доказано е , че безсънието и лошото храносмилане често вървят ръка за ръка, което прави ябълковия оцет истински спасител, ако имате проблеми със съня . 

А именно, смесването на една чаена лъжичка ябълков оцет и една чаена лъжичка мед в чаша топла вода и пиенето им преди лягане предотвратява лошо храносмилане и помага за лечение на гадене и подуване на корема, което също така насърчава по-добър сън.

4. Успокоява болките в стомаха

Една чаена лъжичка органичен ябълков оцет , разредена в чаша топла вода и изпита преди лягане, помага за облекчаване на стомашната болка и дискомфорта, който ви прави нещастни.

Този прост трик премахва спазмите и газове, които често могат да ви оставят без добра нощна почивка.

5. Лекува киселинен рефлукс

Това, което прави ябълковия оцет ефективно средство за лечение на киселинен рефлукс, е способността му да възстановява киселинността в червата . 

Просто смесете една супена лъжица ябълков оцет с чаша вода и я изпийте един час преди лягане. 

6. Премахва нощните крампи на краката

Нощните крампи на краката, които се проявяват с внезапна болка в бедрата или долната част на краката , често са причинени от липса на калий . Като отличен източник на калий, ябълковият оцет действа като превенция и лечение на тези спазми. 

Всичко, което трябва да направите, е да разредите две супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода и да изпиете преди лягане.

7. Помага да се отървете от хълцане

Поради горчивия си вкус, ябълковият оцет задейства нервите в гърлото и устата, които са отговорни за хълцането, което от своя страна спира нуждата им от хълцане . Просто вземете една чаена лъжичка ябълков оцет и преглътнете.

8. Лекува хрема

Тъй като е богат на калий, магнезий и витамини като А, В1, В2 и Е, ябълковият оцет помага за намаляване на слузта и изчистване на синусите. За лесно и бързо облекчение смесете една чаена лъжичка ябълков оцет с чаша вода и изпийте преди лягане .

9. Лекува възпалено гърло

Ябълковият оцет създава кисела среда, в която бактериите, отговорни за възпалено гърло, не могат да оцелеят . Нещо повече, той действа и като мощен антибактериален агент.

За бързо облекчение вземете една чаена лъжичка ябълков оцет час преди лягане. След това вземете още една чаена лъжичка половин час по-късно и вземете трета преди лягане.

10. Премахва лошия дъх

Ябълковият оцет убива бактериите в устата, които са отговорни за лошия дъх, като по този начин го поддържа свеж и приятен. Всичко, което трябва да направите, е да изпиете една чаена лъжичка ябълков оцет преди лягане.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации