Google Translate

Търсене в този блог

Отървете се от редица тежки заболявания със картофен сок


Използването на картофения сок за медицински цели се признава не само от народната, но и от официалната медицина. 

Пиенето на сок има редица положителни свойства, използва се и вътре и отвън, широко използван в козметиката, може да реши много проблеми с кожата и косата. 

Като започне да се използва сок от картофи, е необходимо да се проучат не само полезните му свойства, но и възможните вреди. 

Правилната употреба ще ви помогне да избегнете странични ефекти.

Използването на прясно изцеден сок от картофи

Използването на сок от картофи е много здравословно. Ценният продукт има неутрален вкус и притежава незаменими свойства:

има диуретичен и слабително действие;

има антимикробен, противовъзпалителен и заздравяващ раните ефект;

Картофеният сок е ефективен при лечението на заболявания на гърлото и устната кухина, облекчава дразненето, възпалението, облекчава неприятните усещания.

Достатъчно е да изплакнете засегнатата зона няколко пъти на ден.

Картофеният сок от пресни клубени притежава тези свойства. Не се препоръчва използването на зеленчуците, през втората половина на зимата. 

До февруари, повечето от хранителните вещества са летливи, натрупват се гъбички от влагата в зеленчука. 

Лежащите в светлина зелени клубени съдържат отровни вещества.

Картофеният сок от засегнатите зеленчуци може да навреди на тялото до сериозно отравяне.

Енергийна и хранителна стойност на продукта

Картофеният сок съдържа каротин, захар, минерални соли. Също така има важни макро елементи като калий, магнезий, сяра, фосфор, хлор. 

Продуктът е богат на витамини C и B. Калоричното съдържание на 100 g картофен сок е 77 kcal.

Таблицата показва средните данни. 

Точната енергийна стойност и съотношението на протеините, мазнините и въглехидратите зависят от вида картофи, концентрацията на нишесте и други вещества. 

Калоричното съдържание на сок от млад клубен може да бъде няколко пъти по-ниско.

Начини за приготвяне на сок от картофи

Можете да направите сок от картофи ръчно или с помощта на специални устройства. Най-често срещаният метод е триене на клубена в ренде, след това натиск през филтър или марля.

Подходящ за случаите, когато продуктът се използва на малки порции. Ако лечението включва използването на големи количества напитка, по-удобно е да използвате сокоизстисквачки.

Ако зеленчукът се отглежда в домашни условия, тогава кората може да не бъде премахвана. Тя съдържа много ценни елементи и съединения. 

Достатъчно е да измиете напълно коренния зеленчук, преди да приготвите картофения сок.

Приготвяне на сок от картофи

Картофеният сок има лечебни свойства само през първите 10 минути след готвенето. Ето защо не правете няколко напитки предварително. 

По същата причина е желателно да се определят най-удобните начини за подготовка, така че лечението да не може да се превърне в тежест.

Сок от картофи за стомашни заболявания

В нетрадиционната медицина, сокът от картофи се използва активно за лечение на заболявания на храносмилателната система. 

Сулфатираното нишесте намалява киселинността на стомаха, има лечебен и противовъзпалителен ефект.

Сокът е ефективен при стомашни язви, гастрит, панкреатит, диспепсия, язви на дванадесетопръстника, елиминира киселини в стомаха . 

При поглъщане в храносмилателната система, картофеният сок обгръща стените на органите, като по този начин намалява дразнещия ефект на храната. Може да се използва за превантивни цели.

Диети за лечение на различни заболявания

Диспепсия, тежест в стомаха. Препоръчително е да пиете картофеен сок всяка сутрин за 30 минути преди хранене в количество от 200 мл. 

Процесът на лечение е 10 дни. След това почивка за 10 дни. Препоръчва се да се повторят 3 курса.

Запек. 

За да разрешите проблема, да подобрите перисталтиката и да нормализирате изпражненията, препоръчително е да консумирате картофения сок 3 пъти на ден 15 минути преди главните ястия. Една порция за възрастен е 100 ml.

Гастрит с висока киселинност. 

Продуктът се консумира три пъти дневно 3 пъти дневно в продължение на 15 минути преди хранене. Продължителността на курса се определя от състоянието и не се ограничава до нищо.

Панкреатит , затруднено храносмилане. 

За нормализиране на храносмилането, сокът от картофи се използва заедно с кефир. Сутрин и вечер 2 часа преди хранене, 75 до 150 ml сок се пие, след 5 минути - 200 ml пресен кефир.

Можете да замените напитката с натурално кисело мляко. Курс - 2 седмици, след това 2 седмици почивка. За пълно излекуване се препоръчва да се правят 3-4 курса.

Лечение на гастрит с картофен сок

С грижа, храносмилателните органи се третират с картофени сокове по време на екзацербации. 

Във всеки случай се препоръчва употребата на продукта да бъде съгласувана с лекуващия лекар, за да не се уврежда тялото.

Картофен сок за красота на лицето и тялото

Притежавайки редица положителни свойства, картофеният сок ефективно се справя с много козметични проблеми, помага за запазване на младостта, чистотата и красотата на кожата:

премахва подуване под очите;

облекчава акне ;

елиминира болезнеността и зачервяването на слънчево изгаряне;

избелва кожата на лицето .

Навън се използва само пресен сок от картофи. Използва се за лосиони, компреси, миене, добавени към домашни маски, комбинирани с други съставки. 

Ефективно обвиване с картофения сок срещу целулита. За да получите видим резултат, процедурата се извършва ежедневно върху затоплена кожа.

Сок от картофи: противопоказания и увреждания

Противопоказанието за употребата на картофения сок е индивидуална непоносимост. Както всеки друг продукт, той може да причини алергична реакция. 

Голямата вреда ще доведе до използването на продукта с намалена киселинност на стомаха. Противопоказна употреба на народни средства за хора, страдащи от диабет.

Ползите от картофения сок са очевидни и научно доказани. Продуктът е достъпен, необходим, може да облекчи редица заболявания или да предотврати появата им. 

Но всяко лечение изисква адекватен подход и специализиран съвет.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Популярни публикации