Google Translate

Най-добрите рецепти за здраве на далака

Какво могат да причинят студът и влагата на тялото?

Много неразположения. Включително разрушаване на далака – „сърцето“ на 200 000-километровата лимфна система на нашето тяло.

Средно на ден се образуват 2 литра лимфа от тъканна течност. Тя се движи през тялото със скорост от 300 ml в секунда. Всяка секунда лимфата прочиства тъканите от продуктите на гниене, премахва токсичните вещества и отпадните продукти от клетките.

Възможно ли е да се живее без далак

Можете, но трябва да работите за укрепване на имунната система. Лимфната система е важна част от имунната система. Човек без далак е лесна плячка за бактерицидни заболявания.

Въпреки това, човек с мръсен, слаб, възпален далак също няма да се чувства добре и по някаква причина лечението няма да донесе облекчение. 

Защото само при доброто функциониране на далака ще имаме ред в бъбреците, черния дроб, сърцето, белите дробове, урогениталния и стомашно-чревния тракт, пикочния мехур, панкреаса.

Нищо чудно, че китайската медицина нарича далака втората „майка“ на тялото (първата е бъбреците).

Втората "майка" е отслабнала - и има смущения в кръвообращението. Ако далакът не задържа добре кръвта, тогава имаме хематоми, синини, кървене от носа, жените имат обилна менструация. 

Нарушенията в работата на далака причиняват мускулна слабост, импотентност, умора в ръцете и краката. Наблюдава се загуба на апетит, загуба на вкусови усещания, понякога отвращение към храната, гадене.

Далак и сърце

Отслабването на далака ще засегне сърцето. Симптоми: сърцебиене, блед тен, слаб пулс, загуба на паметта.

Далак и бъбреци

Бъбреците са продължителността на нашия живот. Далакът подхранва бъбреците, а те от своя страна "затоплят" далака. 

Ако бъбреците са в ред, далакът се справя отлично с транспортната си функция. При патологията на поне един член на дуета страдат не само двата органа, но и цялото тяло - започват проблеми в лимфната и пикочната система.

Далак и черен дроб

Черният дроб съхранява кръв, далакът я произвежда и контролира (има допълнителната функция за използвани кръвни клетки) и транспортира хранителни вещества.

Ако човек е депресиран и притеснен, тогава това, от една страна, е свързано с нарушена чернодробна функция. От друга страна, мрачните мисли и негативното отношение към себе си са първата причина за отслабването на далака. 

Нарушенията в дуета "черен дроб-далак" водят до дисфункция на стомаха, болка в гърдите, загуба на апетит и поява на метеоризъм, усещане за пълнота след хранене и оригване.

Далак и панкреас

Тандемът далак-панкреас контролира мускулите, образувайки човешката плът, нейната конституция и физическата сила.

Ключът към състоянието на дуета „далак-панкреас“ е в устата, в усещането за вкус, слюноотделяне. 

Появата на различни вкусове, намаляване на вкусовите усещания, промяна в състоянието на устните (сухота, влага, пукнатини) показват болезнени състояния в органите. Ако далакът е здрав, устните са червени; ако далакът е слаб, те са избледнели, жълтеникави.

Има така наречения синдром на лигавична токсемия - поради поражението на взаимодействието на далака и панкреаса поради стагнация на лимфата, слузта се нагрява навсякъде в тялото.

Тялото се опитва да се отърве от него с всички средства. Например, бронхитът се развива с упорита кашлица и обилно отделяне на храчки. Астма, синузит, цистит, персистираща левкорея при жените, хроничен гастрит и колит също са свързани с този синдром.

Как да премахнете задръстванията в лимфната система

Нека се опитаме да премахнем застоя в лимфната система. Често се генерира от студ, студена храна, влага. 

Това е втората причина за заболявания на далака, следвани от патологии на други органи... Студено ли е, затопляме се с дрехи, затопляме дома си. Да загреем тялото с терпентиновите вани. 

Можете да направите това: смесете 5 ml жълт и бял разтвор на терпентин. Намажете цялото тяло с получената смес, изчакайте 5 минути, изплакнете сместа под душа. Увийте се топло и си легнете.

Студената храна е преди всичко лошо сдъвкана храна! Дъвчете внимателно.

От влага е необходимо да предпазите гърба, страните, стомаха с дрехи, областта на бъбреците трябва да бъде покрита. 

Подходяща за дълга жилетка. Влагата провокира застой на лимфата. Последица от това е хроничен простатит при мъжете, възпаление на придатъците при жените.

Фитотерапия за далака

Цикория

Цикорията почиства далака (лекарство N1!) и укрепва панкреаса. Правилно функциониращият далак и панкреас осигуряват мускулна сила, добро физическо здраве и настроение. 

Рецепта: 0,5-1 ч.л сух корен от цикория се залива с гореща вода. Настоявайте, добавете сметана, захар на вкус.

Запарка от пелин

1 ч.л. пелин 2 чаши вряща вода, настоявайте, увити, 30 минути, отцедете. Пийте като чай с мед или захар по ¼ чаша 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Сок от нар 

Продължително време пийте по половин чаша сок от нар дневно 3 пъти на ден.

Сок от бяло зеле

Пийте топъл сок от бяло зеле ½ чаша 3 пъти на ден един час преди хранене (3 дни).

Бял равнец (билка и цветове), цветове от невен

Смесете в равни части и запарете 2 с.л. смес с чаша вряща вода, настоявайте, увийте с кърпа поне за 1 час. Пие се по 1/3 чаша 2 пъти на ден (при увеличен далак).

Салвия

Пийте и варете като чай. Отличен имуностимулант.

Хвощ

Потиска вирусите, стимулира лимфната циркулация, уринирането, образуването на надбъбречни хормони, премахва застоя и възпалението на лимфата. Пийте и варете като чай.

Мащерка

Стимулира лимфната циркулация, образуването на левкоцити, инхибира дейността на бактерии, вируси и някои гъбички.

Корен от глухарче

Засилва лимфната циркулация, има бактерицидно и тонизиращо действие.

Продукти за подпомагане на далака

Овес, коприва, оман, горичка, елекампан, растения - адаптогени, бял равнец, кайсия, моркови, ябълки, алое, берберис, босилек, кардамон, зелен чай, прополис, пащърнак, целина, синапено семе, риган, майоран, живовляк, помагат на далак, хрян, куркума, джинджифил, трава, чанта, тинтява, ленено семе, конопено семе, семена от копър, водорасли, спирулина, фукус.

Чистач за почистване на лимфа

Вода

2 литра лимфа се произвеждат от тъканна течност. По правило 80% от отровите, блуждаещи в тялото ни, не са в черния дроб, бъбреците или червата, а в интерстициалната течност. 

Ясно е, че от мръсната междуклетъчна течност няма да получим „чиста вода“. За да може колата да шофира добре, шофьорите периодично сменят маслото. 

И ще сменим интерстициалната течност. За да направите това, ще пием структурирана вода в продължение на 3 месеца (прекарайте водата от чешмата през шунгитен филтър или я настоявайте върху камъни: шунгит, силиций).

Целулоза

Плодовете, зеленчуците, зърнените храни съдържат различни количества разтворими и неразтворими фибри – диетични фибри. 

Триците - обвивката на зърна от зеленчукови зърнени култури - се наричат ​​още "зърнени влакна". Фибрите почистват стомашно-чревния тракт от токсини, облекчават холестерола, интоксикацията. 

Можете да „получите“ фибри от храната, което понякога е трудно поради рафинирането на храната. Можете да използвате и хранителни добавки, съдържащи растителни фибри.

Глина

Чаша глинена вода (0,5 ч. л. Глина на прах на 150 мл вода) сутрин на празен стомах ще ви изчисти перфектно от слуз. Можете също да използвате глинени таблетки (1-2 на ден), глинени капсули и растителни влакна. И така, нашите очистителни процедури за лимфата се свеждат до пиене на вода и ядене на щипка глина и шепа фибри.

Лимфомасаж от проф. Огулов

Състои се в прищипване на кожата ви доста забележимо, докато усуквате кожата. Започваме от стомаха и го правим за около 10 мин. За първи път е достатъчно. 

Следващия път след корема щипете гърдите, краката, достъпните зони на гърба, задните части. Ако усещате болка при прищипване на седалището, това говори за нарушен лимфен поток, кръвообращение, задръствания и скрити огнища на инфекция и възпаление. 

Лимфомасаж "Щипни се" трябва да се прави, докато болката изчезне.Продължителност - 10-20 минути, курсът - до появата на добро здраве.

Скоростта на движение на лимфата

Нормалното функциониране на лимфната система зависи от дишането! Когато мускулите, отговорни за дихателните движения на белите дробове (диафрагмата), се разтягат, те оказват натиск върху чревните лимфни съдове, като всъщност изстискват лимфата и я принуждават да се движи по лимфните канали.

Вдишването и издишването действат като помпа за лимфната система. Когато седим, дишането ни е плитко, така че лимфата се движи бавно.

Да правим физически упражнения, да ходим повече, да дишаме дълбоко - работата на лимфната система ще се подобри.

Признаци на нарушения в далака

• Уголемяване на далака – малко под левия хипохондриум се появява твърдо уплътнение.

• Бледа кожа на тялото, особено на лицето и клепачите.

• Оток на клепачите, синкаво бяло на очите.

• Ниско налягане.

• Повишена температура.

• Увеличени лимфни възли (около 1000 от тях).

• Възпалението на далака се проявява с усещане за натиск и пронизващи болки, усилващи се при кашляне, при движение, при лягане на лявата страна. Може да има жажда, втрисане, слабост.

• Болка около пъпа.

• Обща умора, слабост, склонност към бавни инфекции, слаба устойчивост на болести.

Лимфната система често е засегната от токсини и отрови.

Често това са отпадъчни продукти на патогени, които „мирно“ живеят в тялото ни поради нелекуван тонзилит и хрема.

При възпалено гърло натуралният ябълков оцет ще помогне да се „справят с него“, с хрема - пипер. Необходимо е да залепите парчета черен пипер върху съответните точки на лицето за 10 минути. Правете 10 пъти на ден, пазете се на топло!

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Популярни публикации