Google Translate

Търсене в този блог

Никога не избягвайте тези болки

7 Вида болка, които никога не трябва да пренебрегвате

Важно е!

Не всяка болка изисква незабавно внимание, но има някои видове, които изискват незабавно внимание, особено тези с треска или внезапно начало .

Ето някои болки, които изискват незабавна медицинска помощ:

• Силно главоболие

Може да бъде: аневризма, подута област в артерия

За разлика от обикновеното главоболие, което обикновено преминава с лекарства без рецепта, най-лошото главоболие, което сте изпитвали, изисква незабавно внимание. Обадете се на линейка, тъй като избухването на аневризма може да увреди мозъка ви за минути и може да бъде фатално. 

Не бягайте в болницата.

Не приемайте аспирин, тъй като може да увеличи кървенето.

• Остра болка между лопатките

Може би: инфаркт или артрит

По-често се среща при жените и може да бъде придружено от челюстна болка, задух и гадене. Мускулната болка е тъпа болка, но болката при сърдечен удар е остра и започва внезапно. 

Незабавно се обадете на линейка.

• Болки в гърба с треска

Може да бъде: Бъбречна инфекция

Най-често се появява при жени, когато бактериите от пикочните пътища се разпространят към бъбреците, причинявайки тежка инфекция. Може да започне със симптоми на UTI, като болка по време на уриниране, която често се игнорира. 

Ако не се лекува, може да увреди бъбреците, обадете се на Вашия лекар за прост тест.

• Тъпа болка в долния десен ъгъл на корема

Може би: апендицит

Ако почувствате тази болка, незабавно посетете Вашия лекар. Болката обикновено започва в центъра и се влошава в рамките на 24 часа, когато се движи надясно. 

Може да се нуждаете от незабавна операция.

• Менструални спазми, които не преминават с лечение

Може би: ендометриоза

Ако лекарството не помогне, това може да се дължи на проблеми с лигавицата на матката, растяща извън матката, това състояние е често срещано и може да затрудни раждането. 

Жените, които страдат от силна болка по време на менструацията, могат да страдат от нея. 

Посетете незабавно Вашия лекар, тъй като това е сериозен проблем. Ако болката продължава дори след прием на лекарства, може да се наложи да премахнете тъканта.

• Зъбобол, който ви събужда

Може би: възпаление на нервите

Редовната болка може да възпали зъбните нерви и да причини гниене на емайла. Може също да доведе до напукване, което води до извличане. Трябва да се обадите на Вашия лекар възможно най-скоро, за да лекувате това състояние, което често е причинено от стрес.

• Болки в гърба с изтръпване на пръстите на краката

Може да бъде: изместен диск

Тази болка не може да бъде облекчена с нагревателни подложки и пръстите на краката ви често изтръпват. Това може да се случи, когато повдигате тежък предмет като мебели. Вижте Вашия лекар за помощ.

Популярни публикации