Google Translate

Търсене в този блог

Профилактика на разширени вени, заболявания на ставите и стъпалата

Активирайте притока на кръв в краката си сами, без помощта на специалисти!

Той е ефективен метод за профилактика на разширени вени, заболявания на ставите и стъпалата.

Предлаганият самомасаж активира притока на кръв в пръстите, стъпалата, коленете, глезените и мускулите на лумбалната област. 

Той е ефективен метод за профилактика на разширени вени, заболявания на ставите и стъпалата.

Всеки трябва да знае, че мощна артерия се спуска към стъпалото и пръстите на всеки крак, а подобна вена се издига до сърцето. 

Тези кръвни тръби са свързани с капиляри - множество най-тънки тръби, през които червените кръвни клетки могат да се движат само една след друга.

При лоша пропускливост на кръвта през капилярите на пръстите и стъпалата (наранявания, продължително стоене на краката, извършване на тежка физическа работа и др.), малки количества кръв се преместват принудително от артериите към вените.

В този случай дясното предсърдие (това е помпа, която изсмуква кръв от вените в сърцето) не може да преодолее силата на вакума, образуван във вените, поради ниския приток на кръв през капилярите на пръстите на ръцете и краката.

Кръвта се задържа, постепенно се натрупва във вените, разширява стените и увеличава дължината им. Така се развиват разширените вени. 

В това положение сърцето, за да осигури жизнената дейност на тялото, изпомпва кръвта от други вени, в които тя преминава по-свободно през капилярите. 

Ако капилярите на други органи са непроходими в тялото, сърцето ще спре поради липса на венозна кръв. Следователно това упражнение трябва да се прави ежедневно.

Седнете на диван, легло или стол. Свийте десния крак в коляното, издърпайте крака си към корема, за да можете да го месите и масажирате с пръсти. Омесете всеки пръст поне 35 пъти. 

След това с плъзгащи се енергични движения масажирайте ходилото и горната част на стъпалото. 

След това изправете крака си и масажирайте подбедрицата и бедрото с плъзгащи движения на пръстите си. Също така масажирайте левия си крак.

Направете топла вана за крака вечер.

Не носете тесни обувки, за да няма застой на кръвта във вените и тя лесно да навлезе в сърцето.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Популярни публикации