Google Translate

Търсене в този блог

Антисептичен крем с куркума против рани и ожулвания

Направете си антисептичен крем с куркума който ще ви помогне при рани, изгаряния, охлузвания и ожулвания.

Има много натурални домашно приготвени кремове, които лесно можете да приготвите с широк набор от ползи за здравето, а ние имаме най-добрия вариант за вас. 

Антисептичният крем, който представяме, съдържа съединения с мощни дезинфекционни свойства, които го правят идеален за лечение на леки порязвания и рани, както и някои кожни заболявания. 

Домашният антисептичен крем с куркума действа много по-добре от търговските антисептици и е напълно безопасен за употреба, независимо от възрастта ви.

Куркумата е мощен антисептик

Куркумата е подправката, която придава на храната ни екзотичен вкус, но също така е била използвана като лек за много заболявания и състояния от векове. Подправката предлага много ползи за здравето и може значително да подобри цялостното ви здраве. 

В допълнение, това е мощен антисептик, който може да предпази кожата ви от бактерии и микроби и дори науката е потвърдила положителния му ефект.

Антисептичен крем с куркума

Рецептата за този невероятен домашен крем е доста проста. Препоръчва се като най-добрият естествен вариант при краста и други паразитни и бактериални кожни инфекции.

Отнема по-малко от 5 минути от времето ви за приготвяне и съдържа съставки, които вероятно вече имате в кухнята си. Ето какво трябва да направите:

Съставки

1 супена лъжица  куркума на прах

1 супена лъжица кокосово масло

2 супени лъжици масло от нийм

1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок

10 капки масло от чаено дърво

Приготвяне

Смесете всички съставки в купа, докато получите гладка консистенция, след това прехвърлете сместа в буркан с херметическо затваряане. Почистете засегнатата зона с вода, подсушете я с чиста кърпа и нанесете мехлема върху раната. 

Оставете го да подейства за 20 минути, след което го отстранете, и  изплакнете зоната с вода.  Повтаряйте процедурата 3-4 пъти дневно. Не забравяйте, че куркумата може да оцвети дрехите и кърпите, затова бъдете внимателни с нея.

Експертите препоръчват използването на крема 2-3 пъти на ден за най-добри резултати.

Показания и противопоказания

По принцип кремът се препоръчва срещу леки порязвания и рани. Въпреки това, ако разрезът е дълбок, може да се наложи да посетите лекар. 

Кремът насърчава заздравяването и регенерацията на кожните клетки при малки порязвания и малки бактериални и гъбични инфекции.

Има някои случаи, в които кремът не трябва да се използва - това се отнася основно за обширни инфекции и дълбоки рани, както и инфектирани рани, които изискват антибиотично лечение.

Ето защо е важно първо да посетите лекар и да се консултирате с него относно използването на  крема с куркума.

Вижте още: Как да се справим с инфекцията на синусите

Aко статията ви допада може да ни последвате и споделите нашата страница с вашите приятели:

Популярни публикации