Google Translate

Търсене в този блог

Обвивка за отслабване: най-популярните рецепти

Обвивките за отслабване са чудесен начин да се отървете от излишните килограми, да тонизирате тялото, да премахнете целулита и да придадете на кожата стегнатост и еластичност. 

Обвивката може да бъде гореща или студена. Горещите обвивки са по-ефективни. Ето защо, ако нямате разширени вени, тумори и всякакви увреждания на кожата, за предпочитане е да правите точно горещи обвивания.     

Обвивки с мед 

Медът е отличен антицелулитен агент, който също така премахва стрии и стяга кожата. 

Медът осигурява: 

почистване на кожата; 

овлажняване на кожата и насищане с микроелементи; 

детоксикация на тъканите; 

подобряване на микроциркулацията в тъканите; 

стимулиране на метаболитните процеси в кожата и подкожната мастна тъкан; 

отстраняване на излишната течност от подкожния слой; 

изгаряне на мазнини; регенерация и изглаждане на кожата; 

противовъзпалителен ефект. 

Най-добре е да използвате медени обвивки след масаж, сауна или пилинг. 

Топлият мед се нанася на тънък слой върху кожата и се покрива със стреч фолио. Филмът не трябва да се навива твърде плътно върху тялото, за да не се наруши кръвообращението в тъканите и по този начин да се намали ефектът от увиването до нула. 

И което също е важно, не трябва да нагрявате меда до високи температури, като по този начин намалявате съдържанието на полезни вещества в него. 

Достатъчно е да поставите буркан с мед в топла вода, за да придобие консистенция на меда, удобна за нанасяне върху кожата. 

Отгоре на филма трябва да облечете топли тесни дрехи и или да легнете под одеялото, или активно да се движите. След половин час медът може да се измие под топъл душ. 

Много ефективни са обвивките, при които медът се комбинира с други активни съставки, например обвивка с мед и горчица или обвивка с мед и мляко. 

Можете да добавите няколко капки етерично масло към меда: лимон, кипарис, розмарин, грейпфрут или портокал. 

Обвивки с ябълков оцет 

Преди да увиете, трябва да направите затоплящ масаж. За това е удобно да използвате масажна четка или ръкавици. 

Ябълковият оцет трябва да се смеси в равни количества с вода. Към получената смес можете да добавите няколко капки етерично масло от портокал или лимон. 

Сместа се нанася върху кожата под филм за 30-40 минути и след това се измива с топъл душ. След душ кожата трябва да се намазва с овлажнител. 

Антицелулитни глинени обвивки 

Синята глина работи най-добре за обвивки. Съдържа много полезни микроелементи: желязо, калций, магнезий, азот, калий и др. Подобрява кръвообращението и метаболитните процеси в кожата, прави кожата гладка и кадифена. 

В допълнение към самата глина, такива обвивки изискват вода в количеството, необходимо за разреждане на глината до консистенцията на гъста заквасена сметана. Отново към сместа могат да се добавят няколко капки етерично масло. 

Глината, нанесена върху кожата, се покрива със стреч фолио. По принцип филмът за отслабване се използва в комбинация с всякакви обвивки. 

Той не само подобрява проникването на активните съставки в кожата, но сам по себе си създава благоприятни условия за разрушаване на мазнините и ускоряване на метаболитните процеси в кожата и подкожната мастна тъкан. 

Обвивки от червен пипер 

Ще отнеме 1 ч.л. смлян червен пипер, 2 ч.л. смлян черен пипер, 2 ч.л. сол и вода в количеството, необходимо за получаване на гъста каша. Тази смес се нанася под филм върху кожата в проблемните зони за 15-20 минути и след това се отмива с топла вода. 

Друг вариант за обвивка с пипер е обвивка с червен пипер и канела. За да приготвите активната смес, трябва да вземете 2 ч.л. смлян червен пипер, 2 ч.л. канела и 5 капки етерично масло от цитрусови плодове. 

Важно е да не пиете нищо един час преди и час след процедурата. Такава обвивка е добре да се извършва през нощта. Курсът се състои от 10-15 процедури, които трябва да се извършват през ден. При първите процедури сместа се нанася за 30 минути, а след това при всяка процедура се оставя за все по-дълго (до час и половина). 

Антицелулитно тесто 

Медът и ябълковият оцет се смесват в равни количества. Върху тях се замесва тесто от пшенично брашно. Обвивка от такава смес може да се остави върху кожата до два часа. На следващия ден се извършва обвиване с извара, което също може да се държи до два часа. 

Заключение 

Има много рецепти за обвиване, но каквато и опция да изберете за себе си, трябва да сте наясно, че една процедура няма да донесе значителни резултати. Малко вероятно е да постигнете желания ефект, ако не спазвате правилната диета и не се придържате към активен начин на живот. 

Спорт, правилно хранене и козметични процедури – това са трите стълба, върху които стои така желаната от всички красота на човешкото тяло.

Aко статията ви допада може да я харесате и споделите нашата страница с вашите приятели:

Популярни публикации