Google Translate

Търсене в този блог

Медена баня срещу перде на очите

Ефикасен народен лек срещу перде на очите е медената баня. За целта една чаена лъжичка чист пчелен мед се разтваря в 250 мл. преварена вода.

Водата трябва да е с температура около 20 градуса. Окото се потапя в купичка с медената вода и тази баня трае една минута. 

Процедурата се прави два пъти дневно - сутрин и вечер. В първите дни се усеща лека болка и напрежение в окото но това бързо отшумява. Лечението продължава, докато се получи ефект, което става за около месец. 

За да се подсили резултатът от медената баня, добре е да се приема вътрешно специална билкова отвара. По една супена лъжица от широколистен живовляк (листа) и очанка се попарват с 400 мл. вряща вода и се варят на тих огън 10 минути. 

Щом отварата изстине, се прецежда и се разделя на три порции. Пие се сутрин обед и вечер 10 минути преди хранене.

И още:

Най-подходящият мед за зрението е липовият. Първо, той е универсален. Подходящ е за всички и на практика към него почти не се проявява алергия. 

Второ, липата е много добро съдоразширяващо средство. Преди да започнете процедурите с мед е желателно да проверите дали точно този мед не предизвиква при вас алергични реакция. 

За целта малко количество мед намажете върху кожата на шията зад ухото и оставете да действа 10-15 минути. Ако в продължение на 15-20 минути не почувствате никакъв сърбеж, не се появи дразнене, значи всичко е нормално и можете да използвате точно този мед. 

Ако медът предизвика у вас някакъв дискомфорт, значи той не е подходящ. Трябва да вземете например многоцветен. По същия начин можете да проверите всички видове мед и да направите този, който не ви дразни и ви действа най-добре.

За децата

Медът няма противопоказания за прилагането му. Може да се дава и на деца от 3-4 месечната им възраст. За целта биберонът се маже с мед и се дава на бебето. 

Всички изброени процедури са полезни и за учениците. При тях очните мускули са постоянно напрегнати поради повишеното внимание в училище, когато вкъщи пишат домашните, по време на компютърните игри. 

Затова медът е полезно, натурално и най-важното - безвредно средство, което помага на всички, които учат, да предпазят зрението си.

Популярни публикации