Google Translate

Търсене в този блог

Чесън и вино - мощен природен лек


Това природно лекарство съчетава полезните свойства на чесъна и червеното вино.

Получената смес може да предотврати много заболявания, да пречисти кръвта, да укрепи имунната система, да елиминира лошия холестерол, да подобри сърдечно-съдовата система, да отстрани излишната сол от тялото, да увеличи издръжливостта, да осигури повече енергия и да пребори различните инфекции.

Препоръчваме ви използването на чесън, който бабите продават на пазара, а не огромното количество китайски чесън, който се продава в супермаркетите.

 Китайският чесън съдържа по-голямо количество арсен и има ниски терапевтични свойства.

Форма на приготвяне и употреба на лекарствения продукт с чесън и червено вино

Ще трябва да вземете 12 скилидки чесън, да ги обелете и да ги нарежете на 4 части. След като този процес приключи, ги поставете в стъклен съд с херметичен капак и налейте половин литър червено вино. 

В тази форма сместа ще се накисне по-добре, и ефектът от тинктурата ще бъде по-мощен. В този вид и вкусът на тинктурата ще бъде доста по-приятен и специфичен.

Съхранявайте стъкленият съд с лекарството на хладно място за най-малко 2 седмици.

Трябва да разклащате стъкления съд всеки ден, така че лечебните качества на двете съставки да се смесят. След като изтече определеното време, прецедете продукта и го изсипете в друг съд с капак, само че този път да е тъмен.

Трябва да приемате 3 супени лъжици от лекарството на ден в продължение на един месец, в идеалния случай преди всяко хранене.

Лечебни свойства на чесъна срещу 100 заболявания

Чесънът, въпреки миризмата, която много хора не харесват, има редица терапевтични качества, които са много полезни за организма, сред които можем да говорим за противовъзпалителни, антисептични, бактерицидни и почистващи. 

Когато консумирате чесън, тялото ви усвоява всички изброени по-горе хранителни вещества и от своя страна насърчава правилното функциониране на нашите органи.

Вижте ощеАко страдате от наднормено тегло, това е вашето решение!

Лечебните качества на червеното вино

Тази мощна течност е не само алкохолна напитка с чудесен вкус, но се използва и за подобряване на сърдечно-съдовото здраве поради количеството антиоксиданти, намиращи се във виното. 

Когато се консумира умерено, може да подобри кръвното налягане и да отпуши артериалните стени, така че можете да избегнете запушване на артериите и да регулирате сърдечния ритъм.

Популярни публикации