Google Translate

Търсене в този блог

Възглавница пълна с билки за спокоен и здрав сън

За да бъде сънят ви приятен и здрав, а на сутринта да се събуждате свежи и отпочинали, се препоръчва да направите възглавници, пълни с билки.

Основата на възглавницата трябва да е ушита от плътен естествен материал. Тъканта трябва да е здрава (тя няма да съдържа мек пух, а твърди билки и е необходимо те да не пробиват материята).

Калъфката за възглавница да е изработена от материал, който харесвате.

Възглавницата става неизползваема след около година. Изхвърлете билките (заровете ги в земята с благодарност), изперете калъфката и я напълнете с нови билки.

Ако възглавницата се намокри, се препоръчва да изхвърлите билките. Можете да я изсушите, но има голям риск там да се появи мухъл. Така че, ако възглавницата е влажна, по-добре я изхвърлете, защото здравето е по-скъпо.

Вземете билки за пълнене на възглавницата цели (не смилайте). Ако са големи, навийте няколко пъти.

Какви билки трябва да взема, за да напълня възглавницата си?

Тревите се изпичат бързо, така че основата за възглавницата трябва да бъде трева, която "държа добре формата си". Например, хедър, острица, слама.

Това е основата, рамката. По принцип можете да слагате върбинка, маточина, лавандула, мащерка, риган, градински чай, ливада, мента, розови листенца, цветове от невен, детелина и лайка, листа от бреза и топола.

Вземете някоя от тези билки и съставете композиции по ваш вкус. Просто не слагайте много мента, иначе възглавницата ще мирише на нея. Можете да добавите шишарки от хмел или билка пелин.

Можете да направите възглавница, пълна с борови или кедрови игли. Пухът от иван-чай е добър.

Ето пет готови билкови състава за възглавницата:

1. Бял равнец - 4 части, мента, маточина, ливада, сладка детелина, вратига, хмел - по 2 части, лавандула, дафинов лист, цветове от лайка - по една част.

2. Лавандула, върбинка, хмел - 5 части, корен от теменужка - 1 част.

3. Пелин - 4 части, маточина, ливада и мента - по 2 части, лайка - 1 част.

4. Хмел - 2 части, папрат и ливаден здравец - по 1 част.

5. Борови иглички и листа от леска - по 2 части, билка риган и мащерка - по 1 част.

Желаните билки могат да се смесят със същото количество слама, за да се напълни възглавницата.

Добра идея е да добавите ароматни масла към билковия пълнител. Например, в равни части вземете сушени цветя и листа от лавандула, листенца от роза или шипка и листа от градински чай. В обема билки за една възглавница капнете 4 капки масло от лавандула и една капка розово масло.

Можете да направите голяма възглавница от билки и да спите на нея, или можете да направите малка възглавница и да я поставите върху батерия, тогава ароматът й ще се разпространи из цялата стая.

Популярни публикации