Google Translate

Търсене в този блог

Руската народна медицина с ценни рецепти за захарен диабет и неговото лечение


Захарен диабет и неговото лечение

Захарният диабет е коварно заболяване - руската народна медицина представя рецепти за неговото лечение.

Вземете две средно големи глави лук и ги изпечете във фурната заедно с люспите, след което изчаквате да изстинат и ги изяждате без хляб и сол, без да ядете и пиете нищо. След час можете да закусите. Правете това всяка сутрин в продължение на един месец. След това направете кръвен тест - нивото на захарта ви най-вероятно ще се върне към нормалното. Ако е необходимо, курсът на лечение може да се повтори.

Всеки ден яжте по 2-3 възелчета земна круша (ерусалимски артишок) 3 пъти на ден, 10 минути. преди ядене. Можете също така да приготвите запарка от кореноплодни зеленчуци от ерусалимски артишок: С помощта на ренде настъргвате количество за около 3-4 супени лъжици, кореноплодите се изсипват в 1 литър. вряща вода, оставяте 2, 3 часа да престои и пиете без добавяне на захар, като чай.

Вземете 100 гр. чесън, смилайте го до каша и изсипете 1 литър. сухо червено вино, оставете го да престои на топло място, но на светлина, в продължение на 2 седмици, като от време на време разклащате съдържанието на бутилката. Когато тинктурата е готова, я съхранявайте в хладилник и приемайте по 1-2 с.л. лъжици 3 пъти дневно преди хранене.

Възможно е да се използва по-прост метод за готвене 3-4 скилидки чесън се заливат с 0,5 л. вряща вода запарвате ги за 20 мин. Пийте по малко запарка през деня като чай.

Вземете сладки чушки и ги изцедете редовно, като започнете от 10 - 30 мл. 2-3 пъти на ден за 20 минути. преди ядене. Постепенно количеството сок, който пиете, може да се увеличи до 150 мл. (за предпочитане с 1 супена лъжица мед). Тази вкусна напитка, богата на въглехидрати и витамини, бързо повишава общия тонус и предотвратява възможни усложнения при захарен диабет.

Най-лесният начин да върнете захарта към нормалното е да пиете всеки ден сок от картофи, бяло зеле, артишок или червено цвекло . Пийте 300 мл от зеленчук по избор или ги редувайте  30 минути. преди хранене сутрин и вечер. Сложете 1 чаена лъжичка смляна канела в 1 чаша пресен кефир, разбъркайте. Пийте сутрин на гладно и вечер преди лягане в продължение на 8 - 10 дни: нивото на захарта ще се върне към нормалното.

И още:

- Сварете листа от боровинка и използвайте този бульон като чай.

- Пригответе лучена вода и я консумирайте: - Нарежете на ситно 4 глави лук в литър преварена вода, оставете за една нощ

- Консумирайте редовно кисело зеле.

- Заливате 100 гр. пшенични зърна с вода. Когато пшеничните зърна покълнат, те трябва да се прекарат през пасатор, като към тях се добавя растително масло. Яжте на празен стомах сутрин.

- Пийте редовно отвара от клонките на касис .

- Необходимо е да се ядат плодове от боровинка колкото е възможно повече.

- Накълцайте 10 броя от плодовете на шипка , залейте тази смес с една чаша вряла вода, варете 3 минути, оставете за 4 часа. Пийте по ¼ чаша от тази напитка на ден - 3 пъти преди хранене.

- Направете 0,5л сок от лук и го разбъркайте в 0,5 л 96% спирт. Съхранявайте на тъмно място. Пийте по една супена лъжица на ден. Курс 5 - седмици.

Диабетът е хронично състояние, но с помощта на билки и билкови препарати, те помагат за понижаване на нивата на кръвната захар.

Основната проява на захарен диабет се счита за миризмата на ацетон от устата.

Основните симптоми на захарен диабет:

- често уриниране;

- постоянно чувство на глад;

- слабост, сънливост, летаргия;

- световъртеж;

- тежест в краката, и крампи в мускулите на прасеца.

Алтернативни лечения за диабет се използват за облекчаване и нормализиране.

За съжаление, все още не е възможно да се възстановите от захарен диабет, но може да бъде смекчен чрез прилагане на народни рецепти:

В началния стадий на развитие на захарен диабет се препоръчва да се вземе една супена лъжица нарязана суха кора от трепетлика и да се залее, с две чаши вода и се вари 30 минути. Оставете да ври, два до три часа. След това филтрираме и приемаме ¼ чаша преди хранене три пъти на ден. Курсът на общо лечение е три месеца или повече.

- Безопасно и ефективно средство за ограничаване на диабета са листата от боровинка - вземете една супена лъжица сухи листа от боровинка и ги изсипете в чаша вряла вода, оставете да се запари за 30 минути. Приемаме тази запарка три пъти на ден на малки глътки в охладено състояние.

- Вземете една супена лъжица листа от боровинка и техните филизи , варете 10 минути. на слаб огън, охладете, филтрирайте и приемайте този бульон на ден три пъти по 1 супена лъжица.

- Много народни лечители широко използват лечебните свойства на люлякови пъпки , които се берат в началото на пролетта, когато набъбнат - вземаме една супена лъжица от такива събрани люлякови пъпки и ги запарваме с един литър вряща вода и ги оставяме за 12 часа. Приемаме по една супена лъжица  20 минути преди хранене три пъти на ден. Курсът на лечение е три месеца. В бъдеще курсът на лечение трябва да се провежда 14 дни в месеца. Не превишавайте посочената доза, тъй като люлякът е отровно растение.

- Лукът и чесънът са много полезни за понижаване на нивата на кръвната захар :

- Вземете 5 средни глави лук, обелете, нарежете и залейте с два литра студена преварена вода. Всичко това се оставя да престои в продължение на 24 часа при стайна температура, и се приема 1/3 чаша три пъти на ден 20 минути преди хранене. Курсът на такова лечение се провежда веднъж годишно.

- По време на сезона на зреене на плодовете от калина, вземете сока от тези плодове, смесен в съотношение 1: 1 с мед и приемайте в десертна лъжица сутрин на празен стомах.

В момента захарният диабет е бичът на едно от основните заболявания на човечеството. Разпространението му не познава граници, болестта се увеличава системно.

Захарният диабет води до постоянна силна жажда за вода, и обилно отделяне на урина.

Причината за захарен диабет може да бъде системно преяждане, наследственост, инфекциозни заболявания на ендокринните жлези или нервно-психично претоварване.

Захарният диабет е заболяване, при което нивата на кръвната захар са високи.

Кръвната захар на гладно при хората трябва да бъде 3,5 - 5,5 mmol / l. ако след хранене захарта трябва да бъде не повече от 7,8 mmol / l.

Симптомите на захарен диабет са нарастваща слабост, сухота в устата, загуба на апетит, силна нужда от вода, често уриниране, загуба на тегло или, обратно, наддаване на тегло при затлъстяване.

При захарен диабет е необходимо да се намали консумацията на захар, нишесте и храни, съдържащи нишесте.

Трябва да използвате кисело мляко, извара, обезмаслено мляко, месо (говеждо), повече пресни зеленчуци и плодове. Не можете да ядете плодове, съдържащи захар - това са грозде, банани, стафиди, сушени кайсии, бобови растения.

Някои рецепти за диабет, които могат да ви помогнат:

- Вземете изсушените корени на артишок, нарежете на ситно и с кафемелачка ги превърнете на прах. След това залейте една супена лъжица от този прах с чаша топла вода, покрийте и оставете за три часа, прецедете и приемайте ½ чаша преди хранене три пъти на ден.

- Всеки ден е препоръчително да пиете ¼ чаша пресен сок от червено цвекло.

- Вземете една супена лъжица нарязани стръкове касис и ги залейте с чаша вряла вода, да престоят 30 мин.. Приемаме по една супена лъжица преди хранене три пъти на ден.

- Много полезен е сокът от кисело зеле .

- Вземаме 10 гр. кориандър на прах и се залива с чаша вряла вода и се вари 3 минути. Охладете и приемайте три пъти на ден между храненията. Лечението трябва да се провежда най-малко 3 месеца.

- Добър за употреба, за профилактика през сезона. една чаша пресен черешов сок, пийте 2-3 пъти.

Популярни публикации