Google Translate

Търсене в този блог

Лечение с 4 древни трика за облекчаване на главоболие

Знаете ли, че древните тибетци са прилагали натиск върху определени точки на тялото си, за да облекчат главоболието им? Този метод, наречен акупресура, се оказа невероятно ефективен. Ето нашите трикове, които да ви помогнат.




1. Масаж между веждите

Опитайте се да приложите постоянен натиск в областта между веждите и над носа. Прилагайте този натиск в продължение на няколко минути, докато почувствате, че болката ви започва да отшумява. Докосването до тази точка на натиск може да помогне за облекчаване на болката, причинена от лошо храносмилане и напрежение на очите.

2. Масажирайте храмовете си

Храмовете ви или страните на челото ви са други точки на натиск, които могат да бъдат докоснати с акупресура. Използвайте палци или върховете на показалеца си, за да упражнявате постоянен натиск върху слепоочията си; опитайте се да движите пръстите си с малки кръгови движения, докато болката отшуми.

3. Масажирайте задната част на врата си

Опитайте да натиснете задната част на врата си с самия връх на показалеца си; това може да помогне на мигрената или главоболието да изчезне почти мигновено. Това работи толкова бързо, защото мускулите в тази област се стягат, когато изпитвате стрес, това причинява болка в главата. Следователно директното насочване към това място е изключително ефективно.

4. Масаж между големия и втория пръст



Това може да изглежда като странна точка на натиск, върху която да се съсредоточите, но има много части от тялото, които са свързани помежду си, въпреки че не са една до друга. Това място в стъпалото ви може да ви помогне да облекчите главоболието или мигрената също толкова бързо, колкото да се съсредоточите върху петно ​​на главата си.

Популярни публикации