Google Translate

Търсене в този блог

Свинска мас - илача от миналото, който бори абсолютно всичко

Едно време нашите баби и дядовци са похапвали много повече свинска мас от нас и не са боледували толкова много, колкото днешните хора. Това, което се знае, е, че свинската мас не е вредна за здравето, даже напротив.

Все пак, ние трябва да я консумирате по здравословен начин, но ще останете приятно изненадани  какви големи ползи има този мазен елексир за здравето ни.

Разбира се, че свинската мас е много по-добра от маслото - може и да не я ядете, за да се излекувате! Нашият народ я нарича  " свински илач (мехлем, мазило) ", защото когато е намазана върху кожата върши истински чудеса!

Мазилото от свинска мас има много по-висока степен на опушване от маслото или  растителните мазнини. Това означава, че не гори изобщо толкова бързо и не произвежда вредни вещества толкова бързо, колкото друг вид мазнини когато приготвяте с тях вашата храна.

Може да се подчертае е още едно свойство, за което всеки трябва да знае - свинската мас може да лекува, и без да я ядете!

Илача от мас е чудо за здрава кожа - за разлика от прехвалените скъпи кремове от магазина, маста прониква  в по-дълбоките слоеве на кожата, където наистина ни помага на тъканта да заздравее.

Чудо от миналото срещу много болести!

Мехлема от мас съдържа вид киселини, които могат да запазят активното вещество и да го пратят директно в по-дълбоките слоеве на вашата кожата.

В зависимост от различните билки, с които може да го комбинирате, той лекува например възпаление, екзема, помага по-бързо заздравяване на рани и белези, разширени вени, а благодарение на колагена той опъва кожата ви и се бори с бръчките.

При бронхит

Може да начукате леко зелев лист с дървен чук за месо, разтрийте гърдите с илача от мас и нанесете отгоре зелевия лист.

Когато ви тресе и имате болки в гърдите, и възпалени бронхи

Изсипвате малко количество домашна ракия в маста, разбърквате добре, разнасяте върху гърдите, покривате със зелеви листа, добавяте отгоре загрята кърпа и притискате добре.

При ангина

Нарязвате сланината на фини тънки филийки, поръсвате със сладък червен пипер, внимателно поставяте върху възпаленото гърло, превържете и, ако е можете, го оставете да действа през нощта.

При възпалено гърло

При болки в гърлото и кашлица поставяте маста, покрита отгоре с марля, намазва се на възпаленото гърло и се оставя да действа.

Свинската мас и невен - лек не само за болки в коленете

Феномена на нашите майки, и баби който има безброй приложения за здраве и красота.

Размажете върху гърдите си и имате най-доброто лекарство за кашлица и пристъпи на астма. Вижте при какво още помага:

- много бързо отстранява болките в гърба, мускулите и ставите

 -за мами и бебета е просто безценно

- успокоява ви кожата

- бори се с акне, екземи, възпаление на кожата

- най-доброто мазило за разширени вени, малки рани и синини

- дезинфекцира и успокоява кожата,

- помага при ухапвания от насекоми, ожулвания и малки белези след операция или някакво нараняване

Как се приготвя мехлем от мас и невен?

Поставяме свинската мас на котлона и оставяме да се разтопи, когато стане прозрачна, смесваме с цветове от невен - съотношението е около 1 шепа цветове на 500 г мас. Оставете всичко заедно на огъня за 5 минути, след което го оставете да престои 24 часа.

Повтаряте тази процедура -  загрейте и изключете котлона, щом стане течно, общо 3 пъти. След това прецеждате през марля и имате готов мехлем, който може да съхранявате в стъклени съдове на студено.

Мехлем от баба за болки в ставите и кожни проблеми

Имаме нужда от 250 г свинска мас и две пълни шепи цвят от лайка.

Разтваряте маста на огъня, добавяте лайката и оставяте всичко да заври. След това издърпайте настрана, покрийте съда и съхранявайте на хладно място за 24 часа.

На следващия ден загрявате сместа и нанасяте върху бинт или памучна тъкан.

Освен от лайка, може да направите същия мехлем за болни колене и от дафинови листа, див кестен и люспи от лук.

Мазило за ринит, алергии и затруднено дишане

Как се прави?

Съставки:

20-30 листа орлов нокът

Мас - 200 g

Първо загрявате свинската мас, добавяте пресни листа от билката, намалете температурата на най-слаб огън и трябва да се поддържа постоянна температура за около 2 часа.

От време на време разбърквате и оставете билката да си поеме от маста. След това охладете и съхранявайте в хладилник за 24 часа. Процедурата се повтаря на следващия ден, оставете го да се охлади и прецеждате мехлема още хладък в буркани с капак. Съхранявайте на хладно място.

Бъдете здрави и позитивно настроени!

Популярни публикации