Google Translate

Тайната на вкусните кебапчета! Главният готвач ме научи на този трик!

Тайната на вкусните кебапчета!

Всеки, който обича вкусната домашна храна, знае, че нищо не може да се сравни с добре приготвено кебапче. 

Днес ще споделя с вас една невероятна рецепта, която научих от главен готвач. 

Той ме запозна с малка, но изключително важна техника, която прави кебапчетата сочни и ароматни. 

Не съм професионален готвач, но обичам да готвя за моето семейство. 

Необходими продукти:

Свинска кайма – 800 гр.

Пилешка кайма – 500 гр.

Лук – 1 бр. (настърган на едро ренде)

Сол – 2 ч.л.

Смлян пипер – 0,5 ч.л.

Черен пипер – 1 ч.л.

Кимион на вкус

Сух босилек – 1 ч.л. (задължително!)

Растително масло – 50 мл.

Лютеница (по ваш избор) – 100 мл.

Магданоз – на вкус

Лимонов сок – 2 с.л.

Захар – 2 ч.л.

Червен лук – 1 бр.

Подготовка на каймата:

Смесване на каймата: Смесете свинската и пилешката кайма в голяма купа. 

Добавете настъргания лук, солта, смления пипер, кимион, черния пипер и сухия босилек. 

Смесете всички съставки много добре.

Смесване на каймата: За да получите перфектната текстура, месете сместа с ръце за 5-7 минути, докато стане гладка и лепкава. 

Каймата трябва да полепне по дланта ви. 

Покрийте със стреч фолио и оставете да почине за 15-20 минути (може и по-дълго, ако имате време).

Мариноване на лука:

Червен лук и маринатата: Нарежете червения лук на кръгчета и го смесете с 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар и 2 с.л. лимонов сок. 

Оставете да се маринова за около 30 минути. 

Това ще придаде свежест и леко кисел вкус на лука, който е идеален за сервиране с кебапчетата.

Оформяне и изпичане на кебапчетата:

Подготовка за оформяне: Поставете найлонова опаковка върху дъската за рязане и намажете ръцете си с малко растително масло, за да улесните оформянето.

Оформяне на кебапчетата: Вземете част от каймата, използвайте бамбуков шиш и внимателно я оформете около него. 

Уплътнявайте с ръце, за да получите гладка и красива форма.

Печене: Загрейте грил тиган и намажете с малко растително масло и печете шишчетата до златисто от всички страни.

Печете на слаб огън, под капак, за да запазите сочността.

Завършване и сервиране:

След като всички кебапчета са готови, сервирайте ги с маринования лук и малко магданоз за свежест. 

За допълнителен вкус можете да добавите лютеница или друга предпочитана гарнитура.

Всичко е готово! Насладете се на тези ароматни и невероятно вкусни домашни кебапчета! 

Тази рецепта е идеална за семейни вечери или специални поводи. 

Не забравяйте да споделите вашите впечатления и въпроси, ако решите да я приготвите. 

Надявам се, че ще ви хареса също толкова, колкото на моето семейство. Приятен апетит!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации