Google Translate

Търсене в този блог

Вкусни палачинки с месо – истинска наслада за сетивата

Палачинките с месо са класическо ястие, което съчетава нежността на палачинките с богатия вкус на месния пълнеж. 

Тази рецепта не само ще ви донесе удоволствие в приготвянето, но и ще зарадва семейството и приятелите ви с уникалното съчетание на текстури и вкусове. 

Независимо дали ги приготвяте за специален повод или като част от ежедневното си меню, тези палачинки ще се превърнат в любимото ястие на всеки около масата. 

В тази статия ще разгледаме стъпка по стъпка как да приготвите идеалните тънки палачинки с месо – от приготвянето на тестото до апетитния пълнеж.

Съставки за тестото:

1 литър мляко

4 яйца

2 супени лъжици захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

5 супени лъжици растително масло

250-300 грама брашно

Съставки за пълнежа:

1 килограм говеждо месо

3 глави лук

Сол и черен пипер на вкус

Половин чаша месен бульон

Инструкции:

1. Приготвяне на тестото:

Смесете яйцата, захарта и солта в дълбока купа. Разбийте добре с телена бъркалка или миксер до получаване на хомогенна смес.

Добавете млякото, като продължавате да разбивате.

Смесете брашното със содата и го добавете към течната смес на порции, като разбърквате постоянно, за да не се получат бучки.

Добавете растителното масло и разбъркайте добре. Консистенцията на тестото трябва да бъде гладка и леко течна.

Оставете тестото да почине за 10-15 минути, преди да започнете да приготвяте палачинките.

2. Приготвяне на пълнежа:

Сварете говеждото месо в подсолена вода, докато омекне. Оставете го да изстине и го прекарайте през месомелачка или го нарежете на много ситно.

Запържете лука: Обелете и нарежете трите глави лук на ситно. Запържете ги в малко масло или олио на умерен огън, докато станат златисти.

Смесете месото с лука и добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете половин чаша от бульона, в който сте варили месото, за да стане плънката сочна и ароматна.

3. Приготвяне на палачинките:

Загрейте тиган с незалепващо покритие и леко го намажете с масло.

Изсипвайте по един черпак от тестото в тигана и разпределяйте равномерно, за да се получат тънки палачинки.

Пържете всяка палачинка до златисто от двете страни.

4. Пълнене на палачинките:

Вземете една палачинка и поставете 1-2 супени лъжици от месната плънка в центъра.

Завийте палачинката, като прегънете двата края навътре и я навийте на руло.

За допълнителен вкус, запечете пълнените палачинки в масло на среден огън за няколко минути, докато станат хрупкави и златисти отвън.

5. Сервиране:

Поднесете пълнените палачинки топли, като може да ги гарнирате със свежа салата по избор.

Приятен апетит! 

Приготвянето на палачинки с месо е не само лесно, но и истинско удоволствие, което ще донесе радост на всяка трапеза. 

Тази рецепта комбинира вкусове, които се допълват перфектно – нежната палачинка и сочният месен пълнеж. 

С подходящо подправеното месо и финия вкус на лука, ястието е подходящо за всякакви поводи. 

Опитайте тази рецепта и със сигурност ще искате да я повторите отново и отново!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации