Палачинките с месо са класическо ястие, което съчетава нежността на палачинките с богатия вкус на месния пълнеж.
Тази рецепта не само ще ви донесе удоволствие в приготвянето, но и ще зарадва семейството и приятелите ви с уникалното съчетание на текстури и вкусове.
Независимо дали ги приготвяте за специален повод или като част от ежедневното си меню, тези палачинки ще се превърнат в любимото ястие на всеки около масата.
В тази статия ще разгледаме стъпка по стъпка как да приготвите идеалните тънки палачинки с месо – от приготвянето на тестото до апетитния пълнеж.
Съставки за тестото:
1 литър мляко
4 яйца
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
5 супени лъжици растително масло
250-300 грама брашно
Съставки за пълнежа:
1 килограм говеждо месо
3 глави лук
Сол и черен пипер на вкус
Половин чаша месен бульон
Инструкции:
1. Приготвяне на тестото:
Смесете яйцата, захарта и солта в дълбока купа. Разбийте добре с телена бъркалка или миксер до получаване на хомогенна смес.
Добавете млякото, като продължавате да разбивате.
Смесете брашното със содата и го добавете към течната смес на порции, като разбърквате постоянно, за да не се получат бучки.
Добавете растителното масло и разбъркайте добре. Консистенцията на тестото трябва да бъде гладка и леко течна.
Оставете тестото да почине за 10-15 минути, преди да започнете да приготвяте палачинките.
2. Приготвяне на пълнежа:
Сварете говеждото месо в подсолена вода, докато омекне. Оставете го да изстине и го прекарайте през месомелачка или го нарежете на много ситно.
Запържете лука: Обелете и нарежете трите глави лук на ситно. Запържете ги в малко масло или олио на умерен огън, докато станат златисти.
Смесете месото с лука и добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете половин чаша от бульона, в който сте варили месото, за да стане плънката сочна и ароматна.
3. Приготвяне на палачинките:
Загрейте тиган с незалепващо покритие и леко го намажете с масло.
Изсипвайте по един черпак от тестото в тигана и разпределяйте равномерно, за да се получат тънки палачинки.
Пържете всяка палачинка до златисто от двете страни.
4. Пълнене на палачинките:
Вземете една палачинка и поставете 1-2 супени лъжици от месната плънка в центъра.
Завийте палачинката, като прегънете двата края навътре и я навийте на руло.
За допълнителен вкус, запечете пълнените палачинки в масло на среден огън за няколко минути, докато станат хрупкави и златисти отвън.
5. Сервиране:
Поднесете пълнените палачинки топли, като може да ги гарнирате със свежа салата по избор.
Приятен апетит!
Приготвянето на палачинки с месо е не само лесно, но и истинско удоволствие, което ще донесе радост на всяка трапеза.
Тази рецепта комбинира вкусове, които се допълват перфектно – нежната палачинка и сочният месен пълнеж.
С подходящо подправеното месо и финия вкус на лука, ястието е подходящо за всякакви поводи.
Опитайте тази рецепта и със сигурност ще искате да я повторите отново и отново!
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!