Google Translate

Търсене в този блог

Лесната и вкусна рецепта на баба ми, която изненада всички

Лесната рецепта на баба ми, която изненада всички

Съставки:

1 килограм картофи

1 глава лук

300 грама кайма

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка червен пипер

1 яйце

1 супена лъжица пшенично брашно

1 супена лъжица масло

Магданоз на вкус

Зехтин за пържене

Инструкции:

Подготовка на картофите:

Сложете 1 килограм картофи в тенджера и добавете достатъчно вода, за да ги покрие.

Варете картофите до омекване (около 20-30 минути в зависимост от размера на картофите).

След като са готови, отцедете водата и оставете картофите да изстинат. 

Когато са охладени, преместете ги в купа и ги намачкайте. 

Оставете ги настрана.

Приготвяне на месото:

Нарежете 1 глава лук.

Загрейте малко зехтин в тиган и добавете нарязания лук. Задушавайте го до омекване и леко зачервяване.

Добавете 300 грама кайма в тигана с лука и гответе, докато месото се сготви.

Подправете с 1 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1 чаена лъжичка чесън на прах и 1 чаена лъжичка червен пипер. 

Разбъркайте добре, за да се комбинират подправките с месото.

Прехвърлете сместа от месото в друг съд и оставете да изстине.

Смесване на картофите и месото:

В намачканите картофи добавете 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, 1 чаена лъжичка сол и 1 супена лъжица пшенично брашно. 

Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.

Поръсете малко пшенично брашно върху дланите си и оформете в шепата от картофената смес плоски кръгове.

В центъра на всеки картофен кръг сложете 1 супена лъжица от сместа с кайма и внимателно затворете края на картофения кръг, за да образувате плоски питки.

Пържене:

Загрейте 1 супена лъжица масло в тиган.

Поставете оформените питки в тигана и ги запържете от двете страни до златисто кафяво и хрупкава коричка (около 3-4 минути от всяка страна).

След като са готови, извадете питките от тигана и ги поставете върху хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.

Завършване на ястието:

Поръсете готовите питки с магданоз на вкус.

Сервиране:

Сервирайте питките топли, като можете да ги гарнирате със салата или сос по ваш избор.

Приятен апетит!

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации