Google Translate

Търсене в този блог

Никога не съм ял толкова вкусен тост❗️ 🔝 4 прости и вкусни рецепти!

Хлябът и яйцата са основни съставки в много кухни по света и са перфектни за приготвяне на разнообразни, вкусни и лесни ястия. 

В тази статия ще ви представим четири прости и вкусни рецепти, които ще станат вашите любими закуски или леки вечери. 

Рецепта 1:

Необходими продукти:

1 филия хляб

1 яйце

Сол и черен пипер

Нарязан зелен лук

Чедър

Масло за запичане

Инструкции:

Направете дупка в хляба:

Използвайте  чаша, за да направете кръгла дупка в средата на филията хляб.

Подгответе тигана:

Разтопете масло в тигана на среден огън.

Готвене:

Поставете филията хляб в тигана.

Разбийте едно яйце в средата на изрязаната дупка.

Поръсете със сол, черен пипер и нарязан зелен лук.

Добавете настърган чедър върху яйцето.

Поставете изрязаната част от хляба върху яйцето.

Обръщайте филията и запечете до златисто.

Вашата първа рецепта е готова!

Рецепта 2: 

Необходими продукти:

3 яйца

Сол и черен пипер

10 г магданоз

10 г зелен лук

30 г  Моцарела

10 г несолено масло

1-2 филии хляб

Инструкции:

Подготовка на яйчената смес:

Разбийте 3 яйца със сол и черен пипер.

Добавете нарязания магданоз, зелен лук и настърганата моцарела.

Разбъркайте добре.

Потопяване на хляба:

Потопете филиите хляб в яйчената смес, докато се напоят добре.

Приготвяне:

Загрейте масло в тиган на среден огън.

Запечете хляба за 2-3 минути от всяка страна, докато стане златист.

Вашата втора рецепта е готова!

Рецепта 3:

Необходими продукти:

1 яйце

Нарязан зелен лук

Нарязан сладък пипер

Сол и черен пипер

1 филия хляб

10 г несолено масло

Чедър

Инструкции:

Подготовка на яйчената смес:

Разбийте яйцето с нарязан зелен лук и сладък пипер.

Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Изрязване на хляба:

Изрежете квадрат в средата на филията хляб.

Готвене:

Загрейте масло в тиган на средно слаб огън.

Поставете хляба в тигана и изсипете яйчената смес в дупката.

Поръсете настърган чедър върху яйцето.

Запечете за 3-5 минути, след което обърнете и печете още 2 минути.

Вашата трета рецепта е готова!

Рецепта 4: 

Необходими продукти:

3 филийки хляб

4 яйца

Сол и черен пипер

Домати

Зехтин

Доматен сос

Моцарела

Магданоз

Инструкции:

Подготовка на хляба:

Накъсайте филийките хляб на парчета.

Подготовка на яйчената смес:

Разбийте 4 яйца със сол и черен пипер.

Изсипете яйчената смес върху накъсания хляб и разбъркайте добре.

Готвене:

Загрейте зехтин в тиган на средно слаб огън.

Изсипете хляба с яйцата в тигана и запечете за 3 минути.

Обърнете и намажете с доматен сос.

Поръсете със моцарела и добавете домати.

Запечете още 3-5 минути.

Завършване:

Поръсете с нарязан магданоз преди сервиране.

Вашата четвърта рецепта е готова!

Тези четири рецепти, са не само лесни и бързи за приготвяне, но и изключително вкусни. 

Те са перфектни за всяко хранене през деня и ще впечатлят вашите близки и приятели. 

Независимо дали търсите нещо за закуска, обяд или лека вечеря, тези рецепти ще ви накарат да се влюбите в хляба и яйцата отново.

Опитайте ги и се насладете на вкусовете! 

Не забравяйте да споделите тези рецепти с вашите близки и да им покажете колко вкусен може да бъде хлябът с яйца.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации