Хлябът и яйцата са основни съставки в много кухни по света и са перфектни за приготвяне на разнообразни, вкусни и лесни ястия.
В тази статия ще ви представим четири прости и вкусни рецепти, които ще станат вашите любими закуски или леки вечери.
Рецепта 1:
Необходими продукти:
1 филия хляб
1 яйце
Сол и черен пипер
Нарязан зелен лук
Чедър
Масло за запичане
Инструкции:
Направете дупка в хляба:
Използвайте чаша, за да направете кръгла дупка в средата на филията хляб.
Подгответе тигана:
Разтопете масло в тигана на среден огън.
Готвене:
Поставете филията хляб в тигана.
Разбийте едно яйце в средата на изрязаната дупка.
Поръсете със сол, черен пипер и нарязан зелен лук.
Добавете настърган чедър върху яйцето.
Поставете изрязаната част от хляба върху яйцето.
Обръщайте филията и запечете до златисто.
Вашата първа рецепта е готова!
Рецепта 2:
Необходими продукти:
3 яйца
Сол и черен пипер
10 г магданоз
10 г зелен лук
30 г Моцарела
10 г несолено масло
1-2 филии хляб
Инструкции:
Подготовка на яйчената смес:
Разбийте 3 яйца със сол и черен пипер.
Добавете нарязания магданоз, зелен лук и настърганата моцарела.
Разбъркайте добре.
Потопяване на хляба:
Потопете филиите хляб в яйчената смес, докато се напоят добре.
Приготвяне:
Загрейте масло в тиган на среден огън.
Запечете хляба за 2-3 минути от всяка страна, докато стане златист.
Вашата втора рецепта е готова!
Рецепта 3:
Необходими продукти:
1 яйце
Нарязан зелен лук
Нарязан сладък пипер
Сол и черен пипер
1 филия хляб
10 г несолено масло
Чедър
Инструкции:
Подготовка на яйчената смес:
Разбийте яйцето с нарязан зелен лук и сладък пипер.
Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Изрязване на хляба:
Изрежете квадрат в средата на филията хляб.
Готвене:
Загрейте масло в тиган на средно слаб огън.
Поставете хляба в тигана и изсипете яйчената смес в дупката.
Поръсете настърган чедър върху яйцето.
Запечете за 3-5 минути, след което обърнете и печете още 2 минути.
Вашата трета рецепта е готова!
Рецепта 4:
Необходими продукти:
3 филийки хляб
4 яйца
Сол и черен пипер
Домати
Зехтин
Доматен сос
Моцарела
Магданоз
Инструкции:
Подготовка на хляба:
Накъсайте филийките хляб на парчета.
Подготовка на яйчената смес:
Разбийте 4 яйца със сол и черен пипер.
Изсипете яйчената смес върху накъсания хляб и разбъркайте добре.
Готвене:
Загрейте зехтин в тиган на средно слаб огън.
Изсипете хляба с яйцата в тигана и запечете за 3 минути.
Обърнете и намажете с доматен сос.
Поръсете със моцарела и добавете домати.
Запечете още 3-5 минути.
Завършване:
Поръсете с нарязан магданоз преди сервиране.
Вашата четвърта рецепта е готова!
Тези четири рецепти, са не само лесни и бързи за приготвяне, но и изключително вкусни.
Те са перфектни за всяко хранене през деня и ще впечатлят вашите близки и приятели.
Независимо дали търсите нещо за закуска, обяд или лека вечеря, тези рецепти ще ви накарат да се влюбите в хляба и яйцата отново.
Опитайте ги и се насладете на вкусовете!
Не забравяйте да споделите тези рецепти с вашите близки и да им покажете колко вкусен може да бъде хлябът с яйца.
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!