Кашкавалените топчета на фурна са идеалното съчетание на хрупкава коричка и разтопен кашкавал вътре.
Тази лесна и бърза рецепта ще се превърне в любимото ви предястие или закуска, която ще зарадва както малки, така и големи.
Следвайте стъпките по-долу, за да приготвите тези вкусни хапки у дома.
Необходими продукти:
200 г кашкавал
100 г брашно
2 яйца
50 г галета
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка сол
Черен пипер на вкус
Инструкции за приготвяне:
Подготовка на продуктите:
Настържете кашкавала на ситно ренде.
В дълбока купа смесете настъргания кашкавал, брашното, бакпулвера, червения пипер, солта и черния пипер.
Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно всички съставки.
Приготвяне на тестото:
Разбийте яйцата в отделна купа и ги добавете към сухата смес.
Омесете добре до получаване на гладко и леко лепкаво тесто.
Оформяне на топчетата:
Намажете ръцете си с малко олио, за да предотвратите залепване на тестото.
Вземете малко количество от тестото и го оформете на топчета с големина на орех.
Овалване в галета:
Оваляйте всяко топче в галетата, като се стараете да покриете цялата повърхност равномерно.
Печене:
Загрейте фурната до 180°C.
Използвайте хартия за печене.
Подредете топчетата в тавата, като оставяте малко разстояние между тях.
Печете за около 15-20 минути или до златисто-кафява коричка.
Сервиране:
Извадете кашкавалените топчета от фурната и ги оставете да изстинат леко.
Сервирайте топли с любимия си сос за потапяне или като част от основното ястие.
Заключение
Кашкавалените топчета на фурна са перфектният избор за всяко събиране или просто като вкусна закуска у дома.
Тази рецепта е лесна за изпълнение и гарантира апетитен резултат, който ще зарадва всички на масата.
Опитайте я още днес и се насладете на неповторимия вкус на разтопен кашкавал, обвит в хрупкава коричка!
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!