Google Translate

Търсене в този блог

Змийско мляко лекува сериозни кожни заболявания: инфекции, псориазис, тумори, лупус, оплешивяване, варикозни язви, рак и др.

Змийското мляко (Chelidonium majus) е изключително лечебно растение, въпреки резервите, които някои имат към вътрешната му употреба.

При спазване на точната доза, препоръчана от специалистите, проблеми няма.

В тази връзка редакторите на search-2.blogspot.com ви препоръчват да прочетете статията за правилния начин на приемане на това растение.

Сега ще ви представим малко ценна информация за външна и вътрешна употреба на билката

Различни автори предписват препарати от змийско мляко при дерматологични заболявания.

В древността растението е било известен лек за брадавици. Хората също го използват в други ситуации, като например:

∗ пърхот

∗ подуване

∗ болки в краката

∗ панарициум

∗ импетиго

∗ очни заболявания

∗ ухапвания от змии и насекоми

Змийско мляко има естествени антибиотични свойства.

Бори се с инфекции с бактерии и вируси , като грип, херпес, черен дроб и папилома вируси.

То е противовъзпалително, аналгетично, противотуморно, цитостатично, цикатризиращо, рубефиантно и везикантно.

Подпомага премахването на брадавици. То е полезно при безброй външни състояния:

→ акне

→ уморени очи

→ петна по роговицата

→ възпаление или язва на очите

→ блефарит

→ генитален херпес

→ хронични кожни инфекции

→ папиломни инфекции

→ кандидозни инфекции

→ заразени с трихомонади

→ епидермофиция

→ фистула

→ липоматоза

→ псориазис

→ инфектирани рани

→ рак на кожата

→ инфекциозна екзема

→ туберкулоза на кожата

→ външни тумори

→ варикозна язва

→ стари атонични рани

→ венерически болести

→ прекомерно окосмяване

→ хирзутизъм

→ ревматизъм

ПРИГОТВЯНЕ НА ЗМИЙСКО МЛЯКО И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Змийското мляко може да се използва под формата на прах, запарка, отвара, тинктура, сок или мехлем.

Мария Требен.

Народната лечителка Мария Требен пише, че билката змийско мляко е била на голяма почит някога и че го прилагала за лечение на черния дроб, бъбреците, за очите, за пречистване на кръвта, брадавици, лишеи и други.

Тя комбинира билката с различни билки като коприва, лайка и др. Имала е един случай на клисар, който си излекувал очите като следвал нейните съвети и прилагал билката. Той е бил с очила, когато тя му е дала напътствията и след няколко месеца не са му били нужни. Освен това се е налагало да вади корените на змийското мляко изпод снега замръзнали, макар че е било зима и не е имало зеленина като през лятото.

Една от рецептите на Мария Требен е за пречистване на организма действа особено полезно на черния дроб, особено и при лечение на опасната жълтеница.

За изпълнението й са необходими 30 г от билката, стъбло, листа и корени и 500 мл бяло вино. Достатъчно е да оставите лековитото растение да кисне за един час във виното и природното лекарство ще бъде готово за ползване. Употребява се на глътки. Единият начин е да се употребява по 1 чаена лъжичка или глътка дневно за 3 седмици или по 3 чаени лъжички дневно за 1 седмица.

Към тази рецепта се препоръчва и да се употребява чай от змийско мляко. Дозата за лечебни цели, която не трябва да се превишава е една лъжичка за чай на 250 мл вода. Това е количеството за едно денонощие.

Корен, стрък, сок от змийско мляко.

От корените, стръковете и листата на лековитото змийско мляко може да се приготви сок, когато то е свежо през пролетта и лятото. Просто се слага в сокоизстисквачката и се изстисква. Предвиденото количество за един ден е само една чаена лъжичка, не повече. Както споменахме, билката змийско мляко е отровна в по-големи количества от посочените. Вие можете да запазите полезните свойства на сока за 6 месеца като ги съхранявате в хладилника, но все пак те ще намалеят.

В народната медицина са известни 2 начина за изцеждане на сок от змийско мляко:

Първият начин: пресни, наскоро събрани стъбла от билката до 15 см, с цветовете и се подготвя сок за зимата. За да се приготви сока, първо трябва събраната маса от билката да премине през месомелачка, след това внимателно се прецежда. Полученият сок е необходимо да се прибере в хладилник за три дни и след това следва поредната процедура – да се прецеди препоръчва се през тензух и се излива в купа като се покрива с капак, в който има малки дупки, с цел избягване да се натрупва газ в буркана по време на ферментацията. Три седмици след това, процеса на ферментацията на сока завършва и сокът от растението остава да се прибере в хладилника до следващото събиране на змийско мляко.

Втори начин за получаване на сок от змийско мляко е: трябва да бъдат внимателно нарязани стъблата на растението с дължина 12-15 см, заедно с цветовете, след това да ги прекарате през месомелачка и изстискайте сока, както при първия начин на получаване на сок. След това можете да добавите етилов алкохол или водка в размер на 1 литър сок – половин литър водка.

Тинктура, екстракт, спиртен извлек, капки от змийско мляко.

Наберете си цяло растение и го нарежете на ситно. Сложете го в голям буркан и добавете спирт 70% до нивото на един литър, затворете буркана плътно и в такъв вид нека да остане за 2 седмици на студено и тъмно като го разклащате от време на време. Ако го оставите буркана да стои така за 6 месеца, ще получите по-концентрирана тинктура.

Екстракт от билката се прави като се смесват всички нейни листа, цветове, стъбла и корени и се смилат ситно или се смесват с – вода или спирт или и двете. Правят се от прясната билка като в нея има най-голяма сила от растението. Така се съхранява и най-дълго. Активните съставки по този начин са запазени в най-голяма концентрация.

Змийско мляко с ракия.

С домашна ракия или етилов спирт или водка, може да се направи тинктура със змийско мляко. Приготвят се 200 г сушени или 600 г пресни билки и се слагат във 1 литър от алкохола. Както казахме домашната ракия е много подходяща за случая. Затваря се добре уплътнената смес в буркана и следва да се остави да престои на студено и затъмнено място за 2 седмици. От време на време през тези дни бурканът се разклаща. След изтичането на това време се прецежда и вече е готова за ползване. За един ден се взема трикратно по 5 капки от тинктурата като се разтваря в сок или вода.

Мехлем, крем, маслен извлек от змийско мляко.

Крем за мазане с билката се приготвя като се приготвят и смесят по равни части често използваната за мазила свинска мас и сок от лековитото змийско мляко. Ако искате може да замените свинската мас с патешка.

Ако Ви трябва мазило със сок от змийско мляко, може да си направите много лесно. Към 50 г свинска мас сложете 5 г сок от коментираното змийско мляко и съхранявайте в хладилник. Препоръчва се да се добави и още толкова сок от слез. С мехлема се мажат определените места по кожата, които ще третирате с мазния лек по 2 пъти през деня.

Мехлем от змийско мляко – втора рецепта. 

Приготвя се 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Всички съставки по предлаганата рецепта следва да се смесят добре и се прилагат за лечение на опасния рак на кожата (намазват се засегнатите места 2-3 пъти през целия ден). Този мехлем също е много добър и Ви помага да се справите с мазоли, брадавици, папиломи. Той е добър лек за псориазис, екзема и туберкулоза на кожата.

Маслен извлек от неговите корени можете да си направите като към буркан със 100 г корени се налее студено пресовано масло, зехтин или друго до нивото за 1 литър, до горе, ако е еднолитров буркана. Оставя се сместа да престои така в буркана от 7-10 дни. Използва се при псориазис и други кожни заболявания.

Чай от змийско мляко.

За да се подготви чай от растението са нужни прясна или предварително изсушена билка. Сложете 1 чаена лъжичка сушена билка в чаша предварително приготвена завряла вода и я оставете така за 15 минути да се запари. Чай от змийско мляко е полезен за черния дроб, жлъчния мехур, дванадесетопръстника и пикочния мехур. Употребява се по 3 пъти през деня в количество 100 мл за 5-7 дни.

Клизма със змийско мляко.

Клизмите са в помощ при различни лечения и особено на червата и при доброкачествена простатна хиперплазия наричана ДПХ, която се среща сред мъжете в напреднала възраст. За да се спре острият възпалителен процес е необходимо за една седмица всеки ден да се изпива в половин чаена чаша с вода 1 чаена лъжица сок от змийско мляко по всяко предпочитано и удобно за Вас време. Лечението на ДПХ със змийско мляко ще бъде по-ефективно, когато се комбинира с билкова клизма с лайка, градински чай и 1 супена лъжица от лековития сок от билката.

Змийско мляко – какво лекува.

Прилага се като помощен лек срещу заразния хепатит, панкреатит, холецистит, на стомаха язва и полипоза, язвен колит. Благотворно действа на нервната система. Полезна билка е при лечение на онкологични заболявания, защото има свойството да пречиства организма и затова се използва и в онкологията. Запарка от билката се препоръчва при широко разпространения и опасен рак на гърдата, спиртен извлек за рак на нашите бели дробове, и запарка също за рак на стомаха.

Намира приложения и при други заболявания: зъбобол, болести на стомаха, на ухото, синусите, за ставни болести, артрит и артроза, подагра, пневмония, бронхит, остеохондроза, ревматизъм, ринит, пиелонефрит, кожни заболявания, папиломи, брадавици, екземи, гъбички, лишеи, пародонтоза, пиелонефрит и други.

Премахване, лечение на брадавици, бенки, мазоли, кокоши трън, кондиломи, папиломи със змийско мляко.

Едно от имената на змийското мляко е брадавична билка. Това показва, че е била известна в миналото за лечение на брадавици. Тези образувания се причиняват от разпространението и действието на папилома вирус и в случая  те не са злокачествени, а доброкачествени. За лечението им действа добре сокът на змийско мляко. Откъснете лист от растението и ще потече оранжево-жълт сок. Намажете с него брадавиците, но пазете кожата около тях. Внимавайте да не попадне и в очите.

Препоръчва се и да се намокря първо брадавицата и да се остърже леко само горния слой на повърхността й със стерилен инструмент или пемза и тогава да се намаже със сока. За премахването на брадавици, мазоли и полипи от сайта search-2.blogspot.com се препоръчва  пресният сок да се разреди в глицерол. Други източници пишат, че се слага неразреден сок върху брадавиците и другите образувания по кожата.

Освен мазането със сока, за брадавиците се препоръчва и да се пие чай. Смесете 30 г хвощ, по 50 г маточина, камшик и коприва, 20 г от популярното в много страни глухарче и стрък змийско мляко. От тази смес се отделят равни 2 супени лъжици и се слагат да се запарят в литър вряла вода. Консумира се преди всяко ядене по една малка чаша.

За бенки билката се прилага по същия начин чрез мазане на сок от нея, прясно изстискан. Тука също трябва да пазите кожата и дори можете да я защитите като намажете участъците около бенките с крем за деца например.

За лечение на мазоли се прилага същият метод със сок от отровното, но и лековито змийско мляко. Препоръчва се обаче и да се разреди в глицерол.  

За появата на кокоши трън е виновен отново известният папилома вирус. Некачествените обувки създават добра среда за неговата поява. Той трябва навреме да се лекува при наличие на симптомите му, защото се разпространява бързо. Заразата може би могла да се прихване и на обществени места като басейни. За лечението му отново се препоръчва сок от змийско мляко. Змийското мляко действа ефикасно със своите лечебни вещества.

За справяне с папиломи и кондиломи ( и те се получават от папилома вирус) може да ползвате мехлем от змийско мляко. Той се прави както го описахме по-горе от 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Всички съставки трябва да са разбъркани добре и се намазват засегнатите места 2-3 пъти за 24 часа. От полза е и пресният сок от обсъжданото змийско мляко, смесен в равни части с клеева тинктура, която може да се купи.

Локалното лечение на брадавици и папиломи със змийско мляко е по-приемливо да се съчетава с приемането на отвара или алкохолна тинктура. Алкохолната тинктура се приготвя за 2 седмици от половин литър алкохол и 2 супени лъжици изсушено змийско мляко. Консумирайте по 10-15 капки преди да започнете да се храните за период от един месец.

Рак на кожата.

При лечение на опасната болест се използва също пресен сок от прословутото змийско мляко разреден с глицерол. Другият вариант е да се използва мехлемът описан по-горе, с който се мажат проблемите места 2-3 пъти дневно. Към терапията с мазилата по ваше желание се добавя и запарка от билките невен, коприва и змийско мляко. Вземат се по равни количества и се смилат и разбъркват. Една супена лъжица от общата смес се сипва в термос с 300 мл вряла вода. Консумира се половин чаша сутрин на гладно и още толкова вечер преди да вечеряте. 

Невродермит, розацея, лишеи, псориазис, витилиго, екзема.

При лечението на невродермит, псориазис, екземи и гнойни възпаления се прави отвара от корените, която се добавя към водата във вана. Това се препоръчва за тези заболявания. Счукайте 100 г корени и ги залейте с хладка или студена вода, където те остава да се накиснат за 2 часа и се преминава след това към варене за половин час на слаб огън. Остава да се прецедят и да се излеят във ваната, в която се потапя страдащият. Тази терапия продължава 12 дни.

За екзема, розацея, псориазис и лишеи се прави намазване със свеж сок от растението змийско мляко и вана с отвара от неговите корени също се препоръчва. Едно от имената, които е дал народа на билката е лишейче. Това означава, че е била популярна за лечение на лишеи – едно от лечебните й приложения. Вътрешно също е полезно да се взема като 20% спиртен извлек. Тъй като билката е и отровна при предозиране, да се внимава с количеството.

Билка за очи.

Препоръчва се да се мажат клепачите на очите със сок от обсъжданото змийско мляко при перде, трахома и проблеми с ретината. Непременно трябва да се пази сокът да не попадне в очите. При извършване на процедурата трябва да затворите очите си и да намажете клепачите си в това положение, с палците от вътрешната страна към краищята. Мария Требен пише в книгата си за успешното приложение на този метод за очите. Тя го препоръчва за перде, отслабнало зрение и за преуморени очи. Английско-еврейският билкар Жулиет де Байракли Леви препоръчва ползването на сок от билката с мляко за очите, като смес за намазване на клепачите, но може и без млякото.

Обезкосмяване.

За обезкосмяване на определени места по кожата се прави също така намазване със сок от пресни и свежи растения. Просто трябва да си съберете от планината или от други места змийско мляко и да го смелете през миксери или в машинката за сок да получите лековитата течност. След това може да я запазите в хладилник и да си мажете тези зони от кожата, които бихте искали да ги обезкосмите. Една от причините за прекаленото окосмяване на краката и ръцете на жените и появата на косми по лицето се дължи на бъбречни проблеми.

Рак.

Според съвременните изследвания отровното змийско мляко не само пречиства кръвта и тялото, но се бори и раковите тумори. То забава растежа им, а след операциите помага срещу метастазите. Билкарите го препоръчват и срещу новообразувания. Мария Требен също пише за билката и за успешното й приложение срещу рака. Следователно отровното растение е отровно и за раковите клетки, не само за хората.

Билката змийско мляко е ефикасна за лечение на рак и други тежки болести

Жълтооранжевият сок в билката е най-полезното нещо в нея. Той се съдържа повече в корените и по-малко в другите части на растението. С него се лекуват без болки гъбички, мазоли, херпес, кожни болести, тумори на гърдата, брадавици и други. Подходящ е и за деца за външна употреба. С него трябва да се мажат по-често проблемните места. Противораковите свойства на тази отровна билка сега се изследват активно, тъй като е установено, че тинктурата от нея предпазва от метастази.

Много изследователи са на мнение, че змийското мляко може да задържи развитието на туморите и да пречисти тялото от отделяните от него токсини.

За лечение на смъртоносната болест се препоръчва запарка от змийско мляко. Една равна супена лъжица от него, се слага в термос и към билката се добавя около половин литър гореща вода. След около час и половина се прецежда и се употребяват по 1-2 пълни лъжици 30 минути преди хранене.

При онкологични заболявания на вътрешните органи, за тяхното лечение се използва една рецепта с алкохолна настойка.

В буркан или друг съд се слагат малко цветове и листа, но свежи, които се заливат с етилов спирт, така че да ги покрие. Оставя се сместа да престои една седмица и следва да се прецеди. Пият се капки от настойката по определена схема. Първо дозата за един ден се смесва с вода 50 мл. В началото на терапията се започва с 20 капки изпити веднъж дневно. Всеки ден се добавя по още една капка, докато стигнат до 50 на ден. След това се продължава с по капка от лека на ден да се намалява количеството им докато се стигне отново до 20 капки дневно. Курсът на лечение по желания се повторя след 2 седмици.

Друг вариант на препоръчаната рецепта е да се вземат през първите 3 седмици по 5-10 капки на ден. През следващите седмици да се увеличава дозата с 10 капки седмично, докато се стигне до 50 капки дневно. Продължителността на лечението може да се наложи да продължи до 6 месеца за по-тежки болести като туберкулоза и рак. 

Препоръчителна рецепта при лечение на широко разпространения рак на гърдата.

В 1 литър вряла вода се изсипват 1 препълнена супена лъжица смлени корени от змийско мляко. Изчаква се да престои няколко часа и се консумира по половин часа 3 пъти преди хранене през деня. Терапията с рецептата се прилага 10 дни подред и се почива 10 дни; следват 5 дни на медикаменти и 5 дни почивка. Така се продължава 6 месеца и след това се почива един месец.

За рак на белите дробове.

От пресни стъбла на билката се откъсват листата и се нарязват като се слагат в 3 литров буркан на височината на 1 литър. Бурканът се запълва догоре със спирт. Оставя се да престои добре захлупен за 3-4 седмици на сухо и тъмно място. Спиртната настойка се пие по схема. Взема се по половин чаена лъжица 3 пъти за цял ден като се прилага за 2 седмици и още толкова се почива.

Рак на стомаха.

Всеки ден се запарва за 15 минути, една супена лъжица от билката в 300 мл вода, като количеството е за един ден. След като се охлади се пие на три етапа преди ядене. Схемата на лечението е 10 дни се пие запарката и следват 10 почивни дни; продължава се с 14 дни пиене на запарката и 14 почивни дни; след това 7 дни пиене и още толкова дни почивка.

Освен запарката се ползва и спиртна тинктура. От полза е следната рецепта: една част алкохолна тинктура на змийско мляко, 3 части алкохолна тинктура от мента и 6-части шипков сироп. От това лекарство 3 пъти на ден се вземат по 2 супени лъжици 15 минути както при повечето случаи – преди хапване за време от 2-4 седмици.

Общи препоръки за употребата на билката змийско мляко.

За приготвянето на запарка от змийско мляко за лечение на рак трябва да се приготвят 1 супена лъжица изсушена или сурова билка и да се смели. Слага се в 300 мл вряла вода в термос, след което се оставя да престои за 1 до 1,5 часа и се филтрира. Вземат се по една – две супени лъжици трикратно през деня 20-30 минути преди хранене. Тази инфузия се препоръчва да се консумира при рак на вътрешните органи, тумори на кожата и полипи на дебелото черво. Ефектът ще бъде още по-голяма, ако се прилага сок от билката или тинктура локално.

За тази цел можем да си послужим с мехлем от змийско мляко, за който писахме по-горе.

Приготвят се 20 грама от билката змийско мляко на прах, 10 г ланолин, 70 грама вазелин. Съставките се смесват и се намазват засегнатите места за един ден по два – три пъти. Препоръчва се още и пресен сок от популярното змийско мляко, смесен в равни части с клеева тинктура, която може да се купи.

Против разрастването на метастази е от полза запарка с невен, коприва и змийско мляко. 

Билките се смесват в равни части и старателно се смилат и разбъркват. Приготвя се една супена лъжица от подбраната и разбъркана билкова смес и се слага в 300 мл вряла вода направо в термос. Препоръчва се от инфузията да се взема половин чаша сутрин на празен стомах, а другата половина – вечер, преди вечеря.

Гъбички.

Против гъбички се използват описаните досега начини за третиране с мазане на проблемните места с пресен сок от билката жълтениче и като се пие същевременно запарка. Вместо мазане със сок, можете и да направите компрес със запарка от билката. Получава се сърбеж, но не трябва са се разчесва мястото, където се третира с билката външно.

Бъбреци.

За бъбреци се препоръчва рецепта с бяло вино и змийско мляко на Мария Требен, която описахме по-горе. Употребява се и като чай и под всякакъв вид с тази лековита билка, което е подходящо и помага за изхвърляне на камъни от бъбреците и за други здравословно проблеми свързани с тях.

Полипи в носа.

Против полипи в носа може да се използва пресен сок от препоръчаната билка змийско мляко. Капват се по 1-2 капчици с капкомер и след като отмине щипането процедурата се повтаря още няколко пъти – 2 или 3 пъти. Някои източници препоръчват да бъде разреден с глицерол.

Направете запарка с една супена лъжица от растението в чаша предварително сгорещена вода. Оставете я захлупена да  се запари за 2 часа. Следващата стъпка е да се прецеди и е готова за промивките. Напълва се една спринцовка с 5 мл от запарката и се впръсква постепенно в едната ноздра, а после в другата. Предварително се ляга на едната страна. Впръсквайте не всичко, а само по няколко капки.

Черен дроб, хепатит.

За пречистването на важния черен дроб се препоръчва отново описаната по-горе рецепта на Мария Требен с бяло вино и билката змийско мляко. Като допълнени е добре да се ползва и чай от билката. С цел да не с е допуска предозиране, слагайте не повече от чаена лъжица в 250 мл вода.

Цироза на черния дроб. 

Смесете 2 части сушени змийско мляко и по 1 част от бял равнец, хвощ и горицвет. Два пъти на ден се прави запарка в 300 мл вряла вода като се вземат две препълнени суп. лъжици от тази смес и се накисват за 15-20 минути. Напитката се употребява преди хранене. Можете също така да пиете и по една малка лъжица за чай пресен сок от билката три пъти за деня, но може да има нежелани реакции, въпреки че ефективността ще бъде по-висока.

За хепатит. 

Пригответе си по един изсушен корен от растението и от блатен аир. Две супени лъжици приготвени от сместа се добавят в 300 мл вряща вода за час. Запарката е готова и се разпределя на 6 части, за изпиване през деня. Лечението с тази рецепта продължава 2-3 седмици.

Жлъчка.

При някакви проблеми с жлъчката се ползва също сок от лековитото змийско мляко. То може да се използва с рецептата с бяло вино, спиртна настойка, чай или запарка от змийско мляко. За направата и приложението им писахме вече по-горе.

Миома.

Спиртната настойка от змийско мляко се препоръчва и за миома. За нея писахме по-горе. Тя е от полза и за киста на яйчника.

Хемороиди.

Заболяването засяга повече мъжете, които работят като шофьори или с друга работа, с обездвижване на тялото. За лечението им се използват клизми. Трябва да се приготви билката като за всеки килограм телесно тегло да има по половин грам змийско мляко. След това билката се запарва с 10 пъти по-голямо количества вряла вода за 2 часа. Ако тежите 80 кг ще Ви трябват 40 г от билката, която да запарите с 400 мл вода предварително завряла. Болният трябва да е полегнал на дясната си страна и лекът се вкарва с круша или друго подобно средство в ректума. Трябва да се опитате да правите това няколко часа. Клизми със змийско мляко са полезни не само за лечението, но и за облекчаването на болките от хемороидите.

Освен това подходяща е и да се пие описаната по-горе запарка от билката и да мажете болното място с мехлем от пчелен восък и сок от билката. Восъкът предварително се разтопява на топла водна баня и се добавя 5 грама от сока на отровното растение змийско мляко.

ВНИМАНИЕ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Някои хора може да са алергични към билката. Ето защо се препоръчва преди започване на външно лечение да се направи изследване.

Растението се нанася върху малка част от кожата и се оставя да действа няколко часа. Ако няма сърбеж, зачервяване, парене или други странични ефекти, можете да използвате rostopasca безопасно.

Странични ефекти.

Лековитата билка змийско мляко не трябва да се взема в големи количества, защото се получава отравяне. Напълно е противопоказана за бременни, кърмачки и малки деца. Не се препоръчва продължителното й прилагане, защото може да предизвика проблеми и предварително се препоръчва лекарска консултация. Ако се получи отравяне трябва веднага да спрете приемането на билката и да си промиете стомаха. Тя не е подходяща за хора с тежки психически заболявания и епилепсия.

Змийското мляко може да предизвика силно дразнене и възпаление на целия стомашно-чревен тракт, и може да понижи кръвното налягане. В случай на предозиране или отравяне с билката са наблюдавани следните симптоми: прекомерна жажда, тежест в главата, стомаха, гадене, повръщане, диария, замайване, в редки случаи, загуба на съзнание или дори халюцинации. Това се случва поради причината, че в сока от билката има достатъчно голям брой алкалоиди.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации