Естествен лек от борови шишарки.
Рецепта от млади зелени шишарки помага при забавена функция на щитовидната жлеза.
Днес редакторите на портала search-2.blogspot.com ще ви представят една изпитана рецепта от Youtube
Зелените шишарки са чудесни за заболявания на дихателните пътища и храносмилателната система.
Могат да се приемат като профилактика на инсулт и за укрепване на отслабена имунна система.
Лек за щитовидната жлеза можете да си направите сами.
Трябват ви зелени борови шишарки и ракия.
Недостатъчното производство на хормони на щитовидната жлеза се нарича хипотиреоидизъм.
За хората, страдащи от това състояние, народната медицина препоръчва следната проста рецепта само от две съставки.
Необходими съставки:
15 млади борови шишарки
100 мл. домашна ракия
Приготвяне:
През пролетта наберете 15 млади зелени борови шишарки (с размер 3-5 см).
Боровите шишарки се използват, докато са млади, тъй като при по-нататъшното им узряване губят всички лечебни свойства.
Нямаме нужда от тези, които са узрели.
Шишарките поставяте в съд със студена вода за кратко, след това ги измивате добре под течаща вода.
Сложете шишарките в чопъра и ги смелете възможно най-ситно, добавете смлените шишарки в буркан
Заливате ги с 100 мл. домашна ракия или качествена водка, разбърквате добре и ги оставяте да престоят в затворен буркан десет дни.
След това, прецеждате течността.
Кога и по колко да приемате от този естествен лек за щитовидната жлеза?
Пийте по пет капки три пъти на ден или половин чаена лъжичка. Курсът на лечение продължава три седмици.
Съхранявайте буркана на тъмно и хладно място.
Борът е едно от най-разпространените иглолистни дървета и всичките му части имат лечебни свойства.
Лечебните вещества са най-ефективни през пролетта.
Лечебен ефект имат боровите иглички, младите връхчета, младите шишарки, смолата и боровата кора.
Игличките се използват пресни, тъй като при изсушаването им се губи витамин С, с който това иглолистно дърво е богато.
Малко хора знаят, че лечебната сила на игличките е до 80 процента по-висока, ако се нарежат на по-малки части.
Всяка година може правите сладко от шишарки.
Съберете млади зелени шишарки от гориста местност, залейте ги с вода, колкото да ги покриете и след това, ги варете за 20 минути в затворен съд.
Престояват 24 часа. Добавяте захар 1:1 и варете като обикновено сладко.
Приемайте по една чаена лъжичка от този природен еликсир три пъти на ден за укрепване на имунитета, при настинка, грип и респираторни заболявания.
Бъдете здрави!
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!