Google Translate

Търсене в този блог

КОПРИВА с мед и джинджифил лекува черния дроб, белите дробове и всички алергии: Ще помогне повече от лекарствата, ето РЕЦЕПТАТА!


Храненето със сезонни храни може да донесе много ползи на тялото ни.

Освен това пролетта е идеалното време за прочистване на тялото, а след зимата трябва да възстановим и някои важни витамини и минерали.

Поглезете се с тази страхотна лимонада от коприва със съдействието на портала search-2.blogspot.com и ще съчетаете приятното с полезното!

Копривата е едно от най-добрите растения за пречистване, подмладяване и укрепване на организма. 

Богата е на калций, желязо, калий, магнезий, цинк, мед и лесноусвоими протеини.

Съдържа още витамин С, витамини А, В, D и К.

Копривата е един от най-добрите източници на усвоимо желязо в растенията и затова е подходяща например при анемия.

Има благоприятен ефект върху:

- черен дроб

- храносмилателен тракт

- пикочните пътища

- репродуктивни органи

- имунната система

- метаболизъм

- белите дробове и дихателните пътища като цяло

Освен всичко друго, копривата има тонизиращи, антиалергични и противовъзпалителни свойства.

Помага за образуването на кръвни клетки и подхранва надбъбречните жлези.

Други ползи за здравето от копривата:

- облекчава мускулни спазми

- реминерализира организма

- подпомага възстановяването на организма след боледуване или продължителен стрес

- помага при инфекции на пикочните пътища

- освобождава тялото от излишната вода и токсини

- помага при подагра

- облекчава екзема

- действа против диария

- подходящ е при автоимунни заболявания

Рецепта за лимонада от коприва

Имаме нужда от:

2 лимона

парче корен от джинджифил

1 шепа коприва

1 супена лъжица мед

1 литър чиста или минерална вода

Приготвяне:

Обелете лимоните, нарежете ги и ги сложете в блендер.

Добавете измитата коприва.

Добавете обеления и нарязан джинджифил и залейте с вода или минерална вода.

Разбъркайте на висока скорост, докато всички съставки се комбинират добре.

Напитката може да я приемате през целия ден

Бонус:

При анемия можете да добавите малко сок от цвекло или моркови.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации