Google Translate

Търсене в този блог

Как да коригираме стойката у дома

Здрав гръбначен стълб, подвижни стави, чувство за баланс и баланс, красива стойка - това са истински съкровища за всеки човек. 

Парите не могат да купят здраве, а без добро здраве нищо не ни харесва.

С напредване на възрастта трябва да имаме добра физическа подготовка и самочувствието, което заслужаваме. 

Примерът на една от моите приятелки още веднъж доказа колко е важно да отделяте време за упражнения и е препоръчително да правите това редовно, а не когато ви скимне. 

Всъщност това не отнема толкова време и усилия, колкото понякога си мислим.

КРАСИВА СТОЙКА

Ако се навеждате много, ходите прегърбени, с течение на времето дори най-идеалната поза започва да се влошава и гръбначният стълб се изкривява. 

Но цялото тяло страда от неправилна стойка, въпреки че на пръв поглед това е незабележимо.

Последствията от лоша стойка могат да се изразят в главоболие, задух и сърцебиене по време на тренировка, болка в гърдите. 

И в крайна сметка изглежда неестетично и непривлекателно.

Едно упражнение помогна на моята приятелка да коригира стойката си, което тя правеше всеки ден за половин минута в продължение на 2 седмици. 

Ефектът стана забележим още от 3-ия ден, докато се появиха редица положителни промени.

Позата на орел или гарудасана е класическо йога упражнение, което често се включва в комплекси за трениране на мускулите на цялото тяло. 

Гарудасана решава широк спектър от проблеми, които неизбежно възникват при начинаещите.

Упражнението принадлежи към баланса, следователно развива способността за концентрация, след завършването му мислите за работа, домашните дреболии престават да притесняват и отвличат вниманието от наистина важното, което се случва в даден момент, тук и сега.

Положителни ефекти от това упражнение: премахва се сковаността на ставите (лакътни и тазобедрени), подобрява се стойката. 

Това е отлична профилактика на ревматизъм на лумбосакралната област, както и профилактика на заболявания на пикочно-половата система и ректума.

Позата на орел развива глезените, укрепва мускулите на краката, предотвратява крампи в мускулите на прасеца, развива чувство за баланс и координация, укрепва вестибуларния апарат, помага при разширени вени.

Днес редакторите на "search-2.blogspot.com" ще ви покажат как да правите стойката на орел (гарудасана) у дома. 

Ефектът от редовното практикуване на тази поза ще се появи в най-кратки срокове!

КАК ДА НАПРАВИТЕ ПОЗАТА НА ОРЕЛ

1. Свийте леко коленете си, преместете тежестта си върху левия крак, прегърнете и повдигнете дясното коляно към гърдите.

2. Поставете дясното бедро на кръст отляво, като захванете десния крак или на левия глезен, или на пищяла (трябва да увиете единия крак около другия, доколкото позволява разтягането на коленете), пръстите гледат надолу.

3. Пъхнете дясната си ръка под лявата и стиснете дланите си една в друга, като върховете на пръстите сочат нагоре.

4. Спуснете се в клек, като държите таза си изправен, достигайки лактите и върховете на пръстите си.

5. Горната част на ръцете е успоредна на пода, а върховете на пръстите са насочени встрани от лицето, за да отворите раменния пояс. 

Поемете пет дълбоки вдишвания. Отпуснете се и повторете от другата страна.

Моля, имайте предвид, че гарудасана е противопоказна за хора с травми на коляното, тъй като те носят тежестта на цялото тяло. 

Особено внимателно позата на орел трябва да се изпълнява от хора, които имат сериозни проблеми в сакроилиачната става и лумбалната област.

След излизане от Гарудасана, поради притискане на редица артерии и вени, може да се появи леко замайване. 

Не трябва да се страхувате от това, защото по този начин се тренират съдовете на тялото, подобрява се цялото кръвообращение.

А за да видите как да изпълнявате позата орел стъпка по стъпка, гледайте това видео. 

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации