Google Translate

Търсене в този блог

Израелски лекар разкрива как да се открие онкологично заболяване на ранен етап.


Напоследък по телевизията и в социалните мрежи неуморно се говори за пробиви в лечението на някои заболявания и най-вече онкологичните.

Разбира се, говорим за нови прогресивни технологии, способни радикално да променят съдбата на тежко болни пациенти.

Въпреки това, малко хора разбират, че такива методи на лечение дават шанс да се да се хванат само в късните стадии на заболяването и само малцина осъзнават, че най-ефективният начин да се предпазите от ужасна съдба е ранната диагностика на рака.

Днес ние от портала search-2.blogspot.com ще споделим с вас важни препоръки, които могат да спасят не само вашия живот, но и живота на вашите близки. 

Това е изключително важно!

Признаци на рак в ранните етапи:

Тази тема е важна, тъй като диагностицирането на рак в ранните етапи позволява решаването на проблема дори преди туморът да започне да метастазира и да се разпространи в други органи. 

Първо, най-простите и най-ефективни процедури са достъпни за пациента, и второ, това дава на пациента безценен шанс да предотврати години на страдание, помага да се избегнат разходите за лечение и в дългосрочен план спасява животи.

За да се осъзнае повече или по-малко населението, е необходимо всеки човек да спазва тези прости, но важни правила.

Съзнателно мислещият човек трябва да е наясно със симптомите на определени заболявания. 

Тоест на какви промени в тялото трябва да се обърне специално внимание, а не да ги пренебрегва, както често се случва.

Всеки, без изключение, трябва да се консултира със специалист при първите подозрителни симптоми.

И най-важното е, че населението трябва да знае съществуващите препоръки за ранна диагностика, които съответстват на възраст, пол, вид дейност и др.

Израелската медицина - една от най-прогресивните - отдавна е доказала на практика, че е много по-изгодно за държавата да предотврати появата на болест, отколкото да я лекува дълго време и не винаги успешно. 

Поради тази проста причина тяхното министерство на здравеопазването отделя големи суми за образователни дейности с населението, насочени предимно към ранна диагностика, а в последствие и към профилактика на заболяванията.

Това препоръчват израелските експерти на всеки, който иска да живее дълго и да бъде здрав. 

Тази схема за напомняне ще помогне да се диагностицират сериозни патологии на ранен етап и да се започне своевременно лечение.

1. След 40-годишна възраст и мъжете, и жените трябва да си направят общ кръвен тест, който може да покаже наличието на сериозен проблем. 

Например, ако нивото на хемоглобина в анализа е ниско, лекуващият лекар ще започне да търси причината: кървене в червата или стомаха, възможна язва и може би онкологично заболяване.

2. Мъжете навършили 50 години трябва да се подлагат на дигитален преглед на простатата ежегодно и да се изследват за туморен маркер PSA – простатно специфичен антиген.

3. След 40-годишна възраст жените трябва да правят профилактична мамография поне веднъж на две години, а за предпочитане по-често, веднъж годишно при гинеколог и да посещават мамолог за консултация всяка година. 

Друг важен преглед за жена след 40 години е Пап тест за папилома вирус, който често е спътник на рак на шийката на матката.

4. От 50-годишна възраст и мъжете, и жените трябва да правят годишна гастроскопия и колоноскопия. 

Това ще помогне да се гарантира, че в червата няма полипи, които могат да се превърнат в ракови образувания. 

Тест за скрито кървене в изпражненията също се препоръчва за ранно откриване на колоректален рак.

5. Ако наследствените предшественици са обременени с онкологични заболявания, е необходима консултация с генетик, който вероятно ще даде направление за определени генетични скрининги или ще препоръча по-често преминаване на горните изследвания.

6. Друга не по-малко важна препоръка е ежегодното посещение на дерматолог за преглед на кожата за подозрителни новообразувания.

В противен случай трябва да сте изключително внимателни към сигналите на собственото си тяло. 

Запек, всякакви промени в качеството на изпражненията, следи от кръв върху тоалетната хартия, течност от зърната на гърдите при жена, появата и бързото нарастване на рождените петна по кожата - това са всички сигнали, които трябва да ви подтикнат за незабавно консултиране с лекар!

Убедени сме, че тези лесни, но много ценни препоръки могат да спасят повече от един живот. 

Вие и само вие сте отговорни за собственото си здраве!

И ако след като прочетете тази статия, най-накрая решите да отидете на лекар, това е първата стъпка по пътя към здраво и щастливо бъдеще. Бъдете здрави!

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Вероятно това ще им помогне да се предпазят от предстоящи страдания.

Популярни публикации