Google Translate

Търсене в този блог

Салата от моркови, червено цвекло, ябълка и лимон: полезнa за черния дроб и кожата

През есента и зимата можем да се насладим напълно на домашната реколта от зеленчуци, особено кореноплодни, като хрупкава структура на целина, моркови, цвекло, репички и магданоз.

Ако изберете правилната комбинация от кореноплодни зеленчуци и плодове, имате в ръцете си най-силния детокс за черния дроб, имунитет и естествен пречиствател на храносмилателната система.

Следете инструкциите как да го направите с помощта на уебсайта search-2.blogspot.com

Още в традиционната западна медицина тази връзка е известна като „Кладенецът на живота“ .

Тя е чудодеен източник на хранителни вещества - особено на фибри, антиоксиданти, важни витамини и микроелементи.

Те помагат за предотвратяване на много заболявания, особено рак, заболявания на храносмилателния тракт, хипертония, висок холестерол и детоксикират черния дроб и прочистват дебелото черво.

Ако ги приготвите под формата на салата, имате отлична здравословна вечеря, за закуска можете да изберете пресен сок.

Лечебните ефекти

– детоксикира черния дроб и бъбреците

– профилактика на рака

– укрепва имунната система

– подмладява кожата

– лекува щитовидната жлеза

– помага за отслабване

Както можете да видите, всичко е много просто!

Предупреждение: 

Тази салата не трябва да се консумира от хора с диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Естествено пречистващо средство за вашия черен дроб, храносмилане и профилактика на много заболявания

Имаме нужда от:

– 1 цвекло

– 1 морков

– 2 ябълки

– 1/2 лимон

Приготвяне:

Обелете плодовете, настържете ги и изстискайте сока им.

Ябълките могат да се използват с кората, защото съдържат много фибри и антиоксиданти.

За нарязване на зеленчуци можете да го използвате като ренде, робот или нож или да ги нарежете на ленти (пръчици).

Най-лесно е да нарежете всички зеленчуци на кухненски нож, аз също режа ябълки по този начин.

Разбъркайте внимателно и накрая добавете прясно изцеден лимонов сок, за да предотвратите окисляването на ябълките и морковите и да направите салатата по-ароматна - лимоновият сок ще свърже прекрасно всички хранителни вещества в тази салата.

Можете също така да добавите малко ябълков оцет и зехтин.

Накрая можете да поръсите отгоре слънчогледови семки, семена от нар, смлени орехи, стафиди или други сушени плодове.

Сервирайте тази салата самостоятелно, в дните на гладуване или като гарнитура към друго ястие с високо съдържание на мазнини и протеини.

За начало на деня препоръчвам да си приготвите здравословно смути от тези съставки.

Бъдете здрави!

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации