Google Translate

Търсене в този блог

Автоимунен тиреоидит: лечение с народни средства

Това заболяване е по-често при хора на възраст между 30 и 50 години. Жените, за съжаление, са по-податливи на автоимунен тиреоидит.

Автоимунният тиреоидит (AIT) е автоимунно заболяване и основната причина за хипотиреоидизъм.

Това заболяване причинява значително възпаление на щитовидната жлеза, което води до ниско производство на нейните хормони и постепенно до хипотиреоидизъм.

AIT се нарича автоимунно заболяване, защото имунната система произвежда антитела, които атакуват тъканта на щитовидната жлеза.

Конвенционалната медицина не лекува автоимунен тиреоидит, докато народните средства могат да помогнат на някои хора да се отърват напълно от това заболяване или поне да подобрят състоянието и да удължат живота.

Симптомите на AIT могат да варират в зависимост от стадия на заболяването.

Симптоми на автоимунен тиреоидит в ранните етапи:

качване на тегло

умора

болка в ставите

болка в мускулите

непоносимост към студ

бледа кожа

чупливи нокти

изтъняване на косата

запек

депресия

Симптоми на автоимунен тиреоидит в по-късните етапи:

намален вкус и мирис

подуване на лицето, ръцете и краката

възпалено гърло

суха кожа

нередовен цикъл

загуба на вежди

бавна реч

Симптоми, които могат да се наблюдават на различни етапи от AIT:

загуба на апетит

подуване в други части на тялото

сънливост

косопад

скованост в ставите

сухота в косата

намалена координация на движенията на тялото

мускулна атрофия, болки и крампи

В медицината за лечение на хипотиреоидизъм се предписва хормонозаместителна терапия - пациентите приемат синтетични хормони на щитовидната жлеза до края на живота си. 

Това се дължи на факта, че щитовидната жлеза с течение на времето произвежда все по-малко от хормоните Т4 и Т3, от които тялото силно се нуждае.

Диагностичните процедури за откриване на хипотиреоидизъм често са ненадеждни и множество последователни тестове често дават различни резултати. 

Следователно някои хора започват да приемат хормонални лекарства поради заболяване, от което всъщност не се разболяват, докато не започнат лекарствения режим.

Хората, които приемат фармацевтични хормони, се лекуват много по-трудно от тези, които не започват да ги приемат, или тези, които веднага започват да използват традиционната медицина.

Има много начини за естествено контролиране на симптомите на автоимунен тиреоидит. Много народни средства са в състояние да помогнат на тези, които страдат от това заболяване.

Кокосовото масло е един от най-мощните природни лечители в света. 

Ако страдате от автоимунен тиреоидит или хипотиреоидизъм, обогатяването на ежедневната ви диета с кокосово масло е едно от най-добрите неща, които можете да направите за тялото си.

Лечение на автоимунен тиреоидит с кокосово масло

Кокосовото масло е наситена мазнина, която се състои предимно от мастни киселини със средна верига. 

Тези мастни киселини в маслото са известни като средноверижни триглицериди (MCT). Тези мастни киселини със средна верига спомагат за засилване на метаболизма ви, повишаване на базалната телесна температура, намаляване на теглото и увеличаване на енергията.

Лауриновата киселина съставлява над 50% от МСТ. Това е една от основните мастни киселини и се използва от тялото ви за изграждане и поддържане на имунната система. Всички тези фактори заедно имат положителен ефект върху щитовидната жлеза.

Има няколко други еднакво важни мастни киселини, присъстващи в кокосовото масло, които помагат на тялото да бъде здраво. 

Линоловата киселина , полиненаситена мастна киселина, която е един от основните продукти, използвани в производството на продукти за отслабване, се продава на капсули като хранителна добавка, наречена конюгирана линолова киселина (CLA) . 

Тази „добра“ мазнина е установена в няколко клинични проучвания, че помага за намаляване на мастната маса.

Друго важно съединение е олеиновата киселина , която е омега-9 ненаситена мастна киселина. 

Освен в кокосовото масло, тази киселина е и основното съединение в зехтина, който също е много полезен за консумация при автоимунен тиреоидит. 

Установено е, че тази киселина повишава нивата на липопротеините с висока плътност (HDL - "добър холестерол") и в същото време понижава нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL - "лош холестерол").

Ако имате автоимунен тиреоидит или хипотиреоидизъм, трябва да консумирате поне 4 супени лъжици кокосово масло на ден. Може би си мислите, че това е доста голямо количество кокосово масло, но всъщност не е така.

При автоимунен тиреоидит и хипотиреоидизъм трябва да се обърне специално внимание на вашата диета. 

Други народни средства за лечение на автоимунен тиреоидит

За да подобрите състоянието си и да намалите симптомите на автоимунен тиреоидит, могат да ви помогнат и следните народни средства.

Етерични масла

Етеричното масло може да ви помогне при лечението на автоимунен тиреоидит и хипотиреоидизъм:

мирта,

смирна,

мента,

мента,

карамфил

Можете да ги нанесете директно върху кожата си или да вдишвате изпаренията им с помощта на дифузер за етерични масла.

Бахови цветя

Това е метод за лечение с цветна есенция, който се използва за контролиране на много от симптомите на автоимунен тиреоидит и хипотиреоидизъм. Следните три есенции са най-ефективни при лечение на пациенти с автоимунен тиреоидит.

Дива роза

Вземете две капки есенция от дива роза и я смесете с вода. Пийте тази вода през целия ден. Това лекарство премахва умората и депресията, свързани с автоимунен тиреоидит.

Бряст

Вземете две капки есенция от бряст и ги разбъркайте във вода. Пийте тази вода през целия ден. Това лекарство помага за възстановяване на здравето при автоимунен тиреоидит.

Диво ябълково дърво

Вземете две капки есенция от дива ябълка и я смесете с вода. Пийте тази вода през целия ден, за да прочистите тялото.

Чай от бял трън

Чаят от бял трън (млечен трън) е известен със своите мощни детоксикиращи свойства. Можете да пиете чаша от този чай всеки ден, за да помогнете на тялото си да елиминира токсините.

Круши и ябълки

Древните китайци са открили, че крушите са мощен естествен хормонален балансьор, особено при жените. 

Крушите помагат за нормализиране на хормоналния фон, ако ги използвате заедно с ябълки (можете да направите пюре от круша-ябълка или сок от круша-ябълка).

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации