Google Translate

Чесновата смес премахва вирусите, почиства кръвоносните съдове и нормализира кръвното

Чесновата смес премахва вирусите, почиства кръвоносните съдове и нормализира кръвното

Чесънът определено няма нужда от представяне. 

Лечебните му свойства на чесъна  са известни още 2300 години преди Христа - използван е за лечение на различни болести и неразположения. 

Известно е също, че през 1922 г., когато е разкопана гробницата на Тутанкамон, са открити и останки от чесън. 

Нашите предци също са познавали и харесвали чесъна. 

Предлагаме ви няколко рецепти, които могат да ви бъдат полезни в наши дни.

Чесънът като едно от най-мощните природни средства:

съдържа редки тиосулфинати,

витамини B1, B2, C  и също необходими  минерали  като  натрий, калий, йод, селен, цинк, калций, желязо и силициева киселина,

може значително да намали холестерола,

понижава високото кръвно налягане,

страхотни антибактериални ефекти,

силен антибиотичен ефект,

голям потенциал за лечение на рак

защитава сърцето и кръвоносните съдове,

почиства кръвта, предпазва от инфаркт и инсулт,

подобрява паметта и мисленето,

може да  понижи нивата на кръвната захар,

силен антиоксидант – забавя стареенето,

антивирусен ефект – действа срещу настинка и грип,

срещу акне и кожни инфекции.

Също така е важно да се каже, че не е необходимо да се прекалява с чесъна, особено предвид силата на този зеленчук. 

Трябва да консумирате максимум 2 скилидки пресен чесън на ден - в идеалния случай домашен. 

Термичната обработка намалява антибиотичния ефект на чесъна, но не изчезва напълно.

По този начин ще се възползвате максимално от лечебната сила на чесъна

Тинктура за прочистване на кръвта, кръвоносните съдове и подобряване на храносмилането.

Счукайте 200 г чесън (преди да премахнете сърцевината на скилидките, ако са по-стари - сърцевината може да има негативен ефект върху стомаха, при младия чесън пропускаме тази стъпка въобще) .

Счукания чесън се смесва с 200 мл спирт и се оставя на тъмно място в затворен съд за 10 дни. 

След това прецедете през марля и оставете да престои още 3 дни. 

От тинктурата се приемат по 10 капки заедно с 5 лъжици студено мляко 20 минути преди хранене . 

Повтаряме два пъти на ден в продължение на две седмици. След това трябва да направите почивка за 2 седмици и да повторите отново.

Този метод също така прочиства тялото от излишните мазнини и калциеви отлагания, подобрява метаболизма и укрепва имунитета.

Тинктура от чесън върху червено вино 

Вземете 12 скилидки чесън и 750 мл сухо червено вино. 

Използвайте само натурално вино и чесън, купен от баба, а не от Китай. 

Нарежете всяка шушулка на 4 части, поставете в прозрачен стъклен съд, залейте с вино и затворете капака. 

Поставяме на прозореца и оставяме да престои две седмици, всеки ден разбъркваме и след това време прецеждаме и пием по чаена лъжичка 30 дни 5-7 минути преди хранене.

Комбинацията от вино и чесън повишава положителния ефект на всеки от тези два продукта. 

Тинктурата премахва излишните соли от ставите, укрепва съдовете на сърцето, повишава имунитета, подобрява обмяната на веществата, подпомага производството на кръв и в същото време почиства кръвта.

Тинктура с лимон, мед и чесън  

Счукайте 4 глави чесън. Измийте добре 6 лимона и ги нарежете на кубчета. Всичко се смесва с 200 г мед. 

Получената смес се прехвърля в трилитров съд и се залива с топла преварена вода. 

Оставете в хладилника за четири дни. 

Приемайте тинктурата 20 минути преди сутрешното хранене. Препоръчва се да се пие по 1/4 чаша.

Чесънът с лимон и мед понижава холестерола, почиства кръвоносните съдове, подобрява работата на сърцето, премахва задуха и подобрява цялостното здраве.

Въпреки това, за всички тинктури от чесън има противопоказания за употребата им. 

Не се препоръчва употребата им при хора със стомашни заболявания, гастрит и язва. Също така не се препоръчва за бременни и кърмещи жени.

Желаем Ви здраве!

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации