Японският готвач разкри как да заменим белтъка с жълтък. Сега изненадвам гостите си
Този невероятен метод с яйца е изобретен от японски готвач, който решава да сервира яйцето, приготвено така, че да има жълтък отвън и яйчен белтък вътре.
Много ми хареса идеята и я изпробвах. Наистина работи. Изисква се малко действие, но лицата на гостите си заслужават.
имате нужда от:
яйца
чорапогащи, чорапи или найлонови чорапи
малко фенерче
тиксо
Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите цвета на яйцето, за да знаете по-късно, че размяната е завършена.
За да направите това, вземете фенерче, маркирайте го, затворете светлината с ръка и вижте, че яйцето свети оранжево.
Сега можете да се захванете за работа.
Увийте яйцето с тиксо от всички страни, така че да няма нито едно част върху яйцето, която да не е покрито с него.
След това ги пъхнете в чорапогащника и го завържете, за да не се плъзга.
Сега най-важната част от задачата - вземете върховете на чорапогащника и завъртете бързо яйцето за няколко минути. Внимавайте да не го ударите в нещо и да се счупи.
След това изваждаме яйцето от чорапогащника и го осветяваме отново с фенерче, ако не свети ярко оранжево, тогава можете да го приготвите.
Ако не, ще трябва да повторите това което направихте с чорапогашника.
Сложете във вода и варете поне 10 минути, като от време на време обръщате яйцето.
А когато го сварите и махнете черупката, ще видите, че белтъците и жълтъците са разменени!
Вижте видеото как да го направите:
Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:
Източник и снимки: FB.ru/youtube.com