Google Translate

Търсене в този блог

Болестите са изписани по кожата на лицето ни

Проверете кожата си!  Кожата ви говори много за вашето здраве

Всеки лекар знае, че кожата ни е тясно свързана с различни вътрешни органи. 

Тя като огледало отразява всичко, което се случва в човешкото тяло.

Така, че не съжалявайте за времето, прекарано в посещение при специалист. 

Ако състоянието на кожата ви притеснява, не е нужно да оставяте нещата да си вървят или да се самолекувате. 

В крайна сметка, колкото по-скоро се постави правилната диагноза, толкова по-успешно ще бъде вашето лечение.  

Състояние на кожата: сигнали за неизправности в тялото

Според състоянието на кожата може доста точно да се прецени нарушенията на функциите на вътрешните органи и жлези. 

Така, например, бледността на лицето обикновено показва ниско кръвно налягане, анемия, нарушения на периферното кръвообращение, бъбречна недостатъчност, тежки храносмилателни разстройства и белодробни заболявания.

Жълтеникавият оттенък на кожата на лицето показва нарушения във функциите на черния дроб или жлъчния мехур, а червеният цвят показва повишено налягане, предразположение към силен пулс, апоплексия.

Периодичното зачервяване на лицето може да бъде причинено от прилив на кръв поради менопауза, както и от злокачествено образувание в тънките черва или тумор на надбъбречната медула.

Кожните обриви са свързани с дисфункция на ендокринните жлези, щитовидната жлеза, в хемопоетичната система (левкемия, лимфогрануломатоза, лимфом).

Постоянният обрив на червено акне по слепоочията показва проблеми с черния дроб и жлъчния мехур 

по челото - за проблеми със стомаха

по бузите - за проблеми с червата, нарушена перисталтика и в резултат на това натрупване на токсини 

по брадичката и долната челюст - нарушено производство на полови хормони, възпаления и инфекции на пикочно-половата система.

Хроничните тонзилити, синузити, кариозни зъби допринасят за развитието на уртикария, ексудативен еритем, псориазис, лупус еритематозус и други дерматози.

Появата на кафеникави пигментни петна на гърба на ръката показва нарушение на червата, стагнация на жлъчката, при възрастните хора - намаляване на производството на меланин в кожата.

Сухата кожа на лактите може да бъде от липса на мастноразтворими витамини - А и Е, а също така може да е сигнал за нарушение на метаболизма на мазнините (например след строги диети), появата на царевични плаки е признак на стареене.

Венозен рисунък от външната страна на дланта с изразени възли е признак за нарушения в метаболизма на холестерола при развитие на атеросклероза или диабет.

Честите синини по ръцете, които идват от нищото, говорят за пукливост на кръвоносните съдове и нарушения на кръвосъсирването.

Ако статията ви е харесала, може да ни последвате и споделите публикацията с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Източник: econet.ru

Популярни публикации