Google Translate

Търсене в този блог

Лимон, сол черен пипер - природен лек за 6 проблема


Лимон, сол и черен пипер са всичко, от което се нуждаете за тези малки проблеми
Пипер, сол и лимон, използвани заедно, правят вкусен салатен дресинг, но могат да се използват и за други цели.
И трите съставки, комбинирани или поотделно, могат да се борят с различни заболявания:
Лимоновият сок се използва в традиционната медицина като диуретик, гаргара, лосион и тоник.
Солта е от съществено значение за тялото - както и водата и кислорода - но в излишък може да натовари сърцето. Ето защо е по-добре да използвате хималайска сол вместо обикновена готварска сол.
И черният пипер отдавна се използва в традиционната медицина, така че не е изненада, че тази комбинация може да помогне в борбата със следните заболявания.
1. Възпалено гърло
Можете да се отървете от възпалено гърло, като смесите 1 супена лъжица пресен лимонов сок, половин чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка сол в чаша топла вода, след което правете гаргара с тази смес.
2. Премахва камъни в жлъчката
Втвърдените отлагания на храносмилателни сокове в жлъчния мехур се наричат ​​жлъчни камъни (пясък или камъни).
Камъните в жлъчката могат да бъдат болезнени и да пречат на храносмилането. Следователно, смесването на три части зехтин с 1 част лимон и 1 част черен пипер в чаша може да омекоти и размести камъните в жлъчката, като по този начин ги елиминира.
3.Афти
Ако имунитетът ви не е много добър, може да имате повтарящи се язви в устата. За да се отървете от него, е достатъчна само една супена лъжица хималайска сол, разтворена в чаша топла вода. Изплакнете устата си три пъти на ден и раните ще изчезнат.
4. Отслабнете
Искате ли да свалите няколко килограма преди ваканция?
Опитайте тази напитка: 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер, 2 супени лъжици лимонов сок и една супена лъжица мед, смесени в чаша вода. Пийте тази смес всяка сутрин на празен стомах.
5. Гадене
Можете да облекчите разстроен стомах с черен пипер, лимонът предотвратява гаденето. Смесете супена лъжица лимонов сок и една чаена лъжичка черен пипер в чаша топла вода и изпийте бавно на малки глътки.
6. Настинка и грип
Лимонът може да направи чудеса при настинка или грип. Изстискайте сока на половин лимон в голяма чаша преварена вода, сложете в него кората от изцедения лимон и оставете настрана за 10 минути. 
Сега извадете лимоновата кора и изпийте течността. Пийте тази течност всеки ден, докато се почувствате по-добре.

Aко статията ви допада може да ни последвате и да я споделите с вашите приятели:

Източник: fabricatinromania.info, Миниатюра на записа: freepik.com

Популярни публикации