Google Translate

Търсене в този блог

Предпазете се от Алцхаймер с едно упражнение на ден

Болестта на Алцхаймер може да бъде предотвратена с едно просто упражнение на ден и паметта ви ще остане завинаги!

Болестта на Алцхаймер е едно от най-често срещаните дегенеративни заболявания в световен мащаб, което обикновено засяга възрастните хора, но има случаи, когато пациенти на възраст между 35 и 40 години са страдали от болестта. 

Има много алтернативи, които можем да използваме, за да предотвратим загубата на спомените си, сред които да поддържаме добра диета, но има и други опции, които могат да бъдат полезни, като ежедневни упражнения.

Практически метод за превенция на Алцхаймер

Психичното упражнение може да ви помогне с болестта на Алцхаймер, защото когато го използвате, вашите неврони се тренират. 

Лекарите препоръчват да играете на судоку, домино, карти от всякакъв вид и шах.

Но в допълнение към тези практически игри, можете да изпълните това ефективно упражнение, което ще запази спомените ви непокътнати.

Легнете на леглото,  затворете очи и си спомните всичко, което сте правили през деня, от момента, в който сте се събудили до сега. 

Опитайте се да запомните местата, на които сте ходили, хората, с които сте говорили, песните, които сте чули и дори какво сте яли. 

След като всяка сцена е въплътена в ума ви, организирайте я според времето, в което се е случила.

Извършвайки тази дейност, ще забележите как мозъкът ви започва да работи, за да запомни всички тези ситуации. 

Вашите неврони стават все по-бързи и с течение на времето тези спомени няма да бъдат загубени. 

Трябва да се опитате да правите това упражнение всеки ден преди лягане. 

Друго нещо, което може да ви помогне, е да си направите своеобразен дневник. 

Всъщност и вие ще направите същото, само че този път ще запишете спомените си в тетрадка.

Има ли други методи, които предотвратяват болестта на Алцхаймер?

Всъщност има и други възможности, които можете да предприемете, за да предотвратите това дегенеративно заболяване, като основната е напълно да промените диетата си, т.е. да избягвате храни, които съдържат твърде много мазнини, захар, подсладители и всякакви химикали, които не само увреждат паметта, но и представляват голяма опасност за организма като цяло.

Диета, богата на витамин Е, е от съществено значение за избягване на болестта на Алцхаймер. 

Този мощен антиоксидант се намира в храни като ядки, слънчогледови семки, спанак, етерични масла и броколи. 

Необходимо е също така да имаме много комуникация, трябва да намерим начин да излезем от къщата и да поговорим с приятели или семейство, защото самотата е един от факторите, които водят до тази диагноза.

Упражнението е силно препоръчително, защото не само ще отслабнете и ще тонизирате тялото си, но и мозъкът ви ще бъде по-оксигениран, стимулирайки клетките и невроните.

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации