Google Translate

Търсене в този блог

Точки за лечение на атеросклероза


Атеросклерозата е съдово заболяване, което се дължи на заседнал начин на живот, хранителни разстройства (прекомерна консумация на месо, мазнини, алкохол), постоянно нервно претоварване, тютюнопушене.

При атеросклероза могат да се наблюдават загуба на паметта, умора, нарушения на съня, главоболие, виене на свят и някои други негативни явления. При атеросклерозата ефектът е върху следващата група точки.

Масаж при лечение на атеросклероза

Точка 1. Симетрична, разположена в началото на гънката, образувана при сгъване на лакътя, отвън. Пациентът седи със свита ръка на масата с дланта надолу. Точката се масажира последователно отдясно и отляво.

Точка 2. Симетрична, разположена на гърба на ръката между палеца и показалеца. Масажирано като точка 1.

Точка 3. Симетрична, разположена на повърхността на подбедрицата, 3 цун под пателата и 1 цун навън от предния ръб на пищяла . Пациентът седи с изпънати крака. Точката се масажира едновременно от двете страни.


Магически точки за лечение на атеросклероза

Точка 4. Симетрична, разположена на 3 tsunya над вътрешния глезен. Масажирано като точка 3.

Точка 5. Симетрична, разположена на гърба на 3 цун от средната линия между спинозните израстъци на IV и V гръдни прешлени (фиг. 2). Пациентът лежи по корем. Точката се масажира едновременно от двете страни.

Точка 6. Симетрична, разположена на гърба в средата на supraspinatus fossa на лопатката. Точката е лесно да се определи, ако поставите дясната си ръка на дясното рамо на пациента, точката ще бъде под показалеца. Масажирано като точка 5.

Точка 7. Симетрична, разположена от външната страна на подбедрицата, 3 цун над глезена. Пациентът седи. Точката се масажира едновременно от двете страни.

Точка 8. Симетрична, разположена на нивото на пъпа, 4 цун отстрани на предната средна линия. Пациентът лежи по гръб, максимално отпуснат. Точката се масажира едновременно от двете страни.


Магически точки за лечение на атеросклероза

Точка 9. Симетрична, разположена на горния клон на срамната кост на 4 tsun от предната средна линия. Масажирайте като точка 8.

Точка 10. Симетрична, разположена на вътрешната повърхност на ръката върху средната гънка на китката във вдлъбнатината между сухожилията. Пациентът седи с ръка на масата с дланта нагоре. Точката се масажира последователно отляво и отдясно.

Точка 11. Симетрична, разположена на предната повърхност на предмишницата на 1 цун над точка 10, между сухожилията. Масажирано като точка 10.

Точка 12. Симетрична, разположена на вътрешната повърхност на рамото 3 tsun над сгъвката на лакътя. Масажирано като точка 10.

Точка 13. Симетрична, разположена на един и половина цун отстрани на задната средна линия на нивото на интервала между спинозните израстъци на V и VI гръдни прешлени. Масажирано като точка 5.

Точка 14. Симетрична, разположена по средата на свода на стъпалото. Пациентът седи. Точката се масажира едновременно от двете страни.

Точка 15. Симетрична, разположена под вътрешния глезен, на границата на гръбната и плантарната повърхности. Масажирано като точка 14.

Точка 16. Асиметрична, разположена по задната средна линия между спинозните израстъци на II и III лумбални прешлени. Пациентът лежи по корем, под корема му се поставя възглавница.

бележки: 

Масажът 1-15 точки се извършва с успокояващ метод с натиск и бавно поглаждане с въртене. Продължителността на експозицията на всяка точка е 2-3 минути.

Въздействието върху 16 точка се извършва с помощта на техниките на тонизиращ масаж: дълбок натиск и ротационно поглаждане. Продължителността на експозицията на всяка точка е 0,5-1 минути.

Популярни публикации