Google Translate

Търсене в този блог

Лечебна гимнастика на Бутримов за врата

Усещате ли постоянно болка в областта на врата? 

Чести болки в главата? 

Вероятно причината се крие в опасно заболяване, специална гимнастика ще помогне да се отървете от това. 

Тези упражнения помогнаха на много хора.

Остеохондрозата на шийния отдел на гръбначния стълб  е доста сериозно заболяване, когато има изместване или деформация на прешлените в гръбначния стълб. 

През областта на шията преминават много жизненоважни артерии и нервни влакна, тясно свързани с гръбначния мозък на човека.

Именно шийният отдел на гръбначния стълб има най-голяма активност и е подложен на силен физически стрес ежедневно, тъй като е постоянно в изправено положение.

Следователно с възрастта калусите в областта на шията започват да се изместват или деформират, провокирайки появата на остеохондроза.

За лечение най-ефективният метод е лечебната гимнастика. 

Помага за нормализиране на кръвообращението в шийния отдел на гръбначния стълб и за възстановяване на правилната позиция на гърба.

Но в същото време е необходимо да се помни, че независимото изпълнение на упражнения без съгласието на специалист и лекуващия лекар може само да влоши ситуацията.

Д-р Владимир А. Бутримов посвети много години на изучаването и подбора на най-ефективните движения за лечение на остеохондроза с помощта на гимнастиката. 

Той не е просто инструктор по лечебна гимнастика, а психотерапевт, рефлексотерапевт и чигонг терапевт.

Повече от тридесет години Бутримов изучава различни методи за възстановяване на гръбначния стълб, като същевременно създава собствен набор от упражнения за укрепване на мускулната система на гръбначния стълб.

Тази техника чигонг се появи в резултат на многогодишни практически изследвания, метод за лечение на заболявания на шийните прешлени и, след като стана доста широко разпространена, показа своята ефективност.

Трябва да го правите поне два пъти на ден: сутрин и вечер. 

По-честото упражнение ще доведе до по-добри резултати, особено ако работите на бюро.

Чигонг упражненията тренират мускулите на шията и развиват ставите на шийните прешлени. 

Основното правило, което д-р Бутримов счита за задължително при лечението на цервикална остеохондроза, е пълното отпускане. 

Терапевтичната гимнастика за това заболяване изисква отпускане на мускулите на шията, само това състояние на човек ще помогне за постигане на желаните резултати.

Това видео е част от специална програма за здраве на гръбначния стълб. 

Трябва да се помни, че самостоятелното упражнение без съгласието на специалист и лекуващия лекар може само да влоши ситуацията.

Не забравяйте да попитате Вашия лекар за възможността да използвате тази гимнастика. 

Тази гимнастика вече помогна на много хора да започнат лечение на цервикална остеохондроза и да постигнат добри резултати.

Видео урок:

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации