Google Translate

Търсене в този блог

3 домашни рецепти за разтваряне на камъни в бъбреците и жлъчката

3 домашни рецепти за разтваряне на камъни в бъбреците и жлъчката. Ефективен нехирургичен метод.

Простите природни средства ефективно разтварят камъните! Опитайте тези рецепти!

Острите камъни се движат по тънка тръба или уретер, която води от бъбреците до пикочния мехур и след това от пикочния мехур до уретрата, през която преминава урината, преди да напусне тялото.

Малките камъни в бъбреците може да не причиняват сериозни проблеми, но големите камъни в бъбреците обикновено са последвани от най-лошата болка, която някога ще изпитате.

Добрата новина е, че една проста рецепта за шейк може да ви помогне да премахнете камъните в бъбреците.

Лимонът съдържа лимонена киселина, за която се смята, че е ефективна при разграждането на камъни в бъбреците, базирани на калций.

Динята също е полезна, когато става въпрос за елиминиране на камъни в бъбреците. Тя е естествен диуретик, който също така увеличава производството на урина . 

Динята има най-голямо количество вода от плодовете. Водата е от съществено значение, тъй като стимулира преминаването на камъни и пясък от бъбреците. 

Освен това е с високо съдържание на калий, който помага за разтварянето на камъни в бъбреците.

За оптимални резултати пийте много вода и чаша или две здравословни натурални сокове . 

Соковете съдържат цитрати, които помагат при разграждането на камъни в бъбреците.

Ето две естествени рецепти за разтваряне на камъни в бъбреците и жлъчката.

Ако имате сериозни здравословни проблеми, се препоръчва да се консултирате с лекар, преди да използвате рецепти от традиционната медицина.

Рецепта номер 1 

Съставки:

1 портокал, обелен

1 ябълка

1 лимон

4 резена диня

Подготовка:

Убедете се, че продуктите, които ще купите, са органични. Измийте ги, след което изцедете сока от портокала и лимона с помощта на цитрус преса.

Динята и ябълката се нарязват, изчистват се от семената и се поставят в блендер. След като ги разбиете, добавете към тях портокаловия и лимоновия сок и разбъркайте отново до получаването на еднородна смес.

Сега, когато знаете кой сок може да ви помогне да се отървете от камъни в бъбреците, е време да научите повече за камъните в жлъчката.

Диагнозата на камъни в жлъчката означава, че Вашият лекар може да Ви препоръча операция за отстраняване на жлъчния мехур.

Въпреки това препоръчваме да използвате някои естествени домашни средства за разтваряне на камъни в жлъчката, преди да прибягвате до операция.

Яденето на естествени храни ще ви помогне да разтворите камъните в жлъчката.

Всяко от тези домашни средства не само ще облекчи симптоми като гадене, повръщане и лошо храносмилане, но също така ще облекчи болката ви и ще разтвори всички камъни в жлъчката.

Ябълков сок и ябълков оцет

Има основателна причина старата поговорка "Яжте 1 ябълка на ден и няма да ви трябва лекар" е абсолютно вярна. 

В допълнение към широката си гама от ползи за здравето, ябълките могат да разтварят камъни в жлъчката, когато се консумират като сок или ябълков оцет.

Ябълките съдържат киселина, която омекотява камъните в жлъчката, а оцетът спира образуването на холестерол в черния дроб, който е основно отговорен за образуването на камъни в жлъчката. 

Този плод не само разтваря камъни в жлъчката, но и предотвратява повторното им появяване и облекчава болката, която се появява по време на обостряне на заболяването.

Трябват ви:

1 чаша ябълков сок

1 супена лъжица натурален ябълков оцет

Подготовка:

Добавете супена лъжица ябълков оцет към чаша прясно изцеден ябълков сок. Разбъркайте и пийте това лекарство веднъж на ден.

Това естествено средство ще облекчи болката, причинена от камъни в жлъчката. След като премахнете костилките, можете да ядете ябълки редовно.

Природолечители твърдят, че приемът на едно зрънце бял тамян също е в състояние да изхвърли камъните от бъбреците.

Тези, които страдат от камъни в бъбреците много добре знаят, че изхвърлянето им далеч не е лека и безболезнена процедура.

Понякога, за да се изхвърлят, изисква много време и усилия.

Тази стара и изпитана рецепта обаче ви гарантира, че ще се избавите от камъните в бъбреците по възможно най-безболезнения начин. Трябва само да пиете всяка сутрин по едно зрънце бял тамян на гладно.

Заради изключително силно изразеното му действие е необходимо да поставите зрънцето тамян до гърлото и директно да го преглътнете, за да избегнете увреждане на зъбния емайл

Популярни публикации