Google Translate

Търсене в този блог

Чай от банан преди лягане, за да спите най-добре в живота си


Експертите казват, че средният възрастен се нуждае от 7,5 до 8 часа сън всяка нощ. И знаеш ли какво? Опитвам се да получа целия този сън, защото сънят е изключително важен както за физическото, така и за психическото здраве.

Сънят е, когато нашият мозък обработва и организира информация, образувайки нови спомени. Сънят е, когато тялото ни възстановява мускулите и освобождава хормони, за да регулира растежа.

Сънят е, когато се отпускам в моето супер удобно легло. Сънят е страхотен. Но въпреки всичко това, не винаги получавам своите 7,5 до 8 часа спокойна почивка.

Разбирате ли, аз не съм от хората, които могат да заспят от раз. Вместо това, аз съм от онези хора, които се въртят  обръщат и обръщат възглавницата си отново и отново, понякога дори агонизират, когато най-накрая заспя. И на всичкото отгоре, понякога се събуждам посред нощ. Защо? Нямам идея.

Опитах редица различни съвети и трикове, за да се накарам да заспя бързо и да получа по-качествен сън, но те бяха без успех. Едно от по-очевидните „решения“ бяха хапчетата за сън, но те едва ли са постоянно решение. 

Хапчетата за сън могат да имат отрицателни странични ефекти, вие можете да станете зависими от тях, развивайки сериозни симптоми, след като спрете да ги приемате. Никак не е добре. И така, какво да правя? Е, нека видим какво има майката природа за нас...

Представяме ви бананов чай! Банановият чай е изцяло натурален, евтин, лесен за приготвяне и напълно вкусен. Бананите са с високо съдържание на магнезий и калий и този дует може да направи чудеса, за да помогне на тялото ви да се отпусне, за да можете да получите сън, от който се нуждаете.

Съставки

1 банан (ще използвате кората, така че се уверете, че не съдържа химикали и пестициди)

тенджера с вода

щипка канела

Инструкции

слагате тенджера с вода докато заври

отрежете краищата на банана и го обелете

поставете банана и кората във вряща вода и оставете за около 10 минути

прецедете течността през гевгир и я изсипете в чаша

добавете канелата

пийте своя бананов чай ​​преди лягане!

Банановият чай е фантастичен изцяло натурален начин да ви помогне да се справите с проблемите си със съня. Кажете ни, ако опитате и не забравяйте да споделите това със семейството и приятелите си!

Популярни публикации