Google Translate

Търсене в този блог

Ако в закуската ви фигурира тази храна гарантирано ще бъдете здрави

Според диетолозите, закуската е най-важното хранене за деня. Основно защото тя е нещото, което осигурява на тялото Ви достатъчно енергия за предстоящия ден и поставя метаболизма Ви в активен режим. Закуската е особено важна за тези, които спазват програмата за отслабване, тъй като ако прескочите тази храна ще увеличите само нездравословния апетит през целия ден.


Овесената каша е световно известна любима закуска без обикновена причина. Закуската е богата на фибри, но също така прави чудеса в поддържането на вашата киселинност под контрол. Овесените ядки са вид пълнозърнести храни и са отличен източник на основни хранителни вещества, необходими за нашето тяло. Овесените ядки помагат чрез абсорбиране на киселина в стомаха за намаляване на симптомите на рефлукс. Също така, тя е предпочитана за фитнес експертите, тъй като помага за осигуряването на тялото ни с всички необходими хранителни вещества, без да причинява тежест върху приема на калории. Овеса дори се счита за по-добър от пълнозърнест хляб и пълнозърнест ориз.

Многобройни други проучвания са установили, че овесената каша е най-добрата и най-изгодната закуска, тъй като тя стимулира загуба на тегло и намалява приема на калории с 31-50%. Нещо повече, ефектите на овесената каша са дългосрочни.

Освен, че е изключително здравословна, овесената каша също е и вкусна.

Това са някои от най-важните предимства от консумацията на овес: 

Осигурява усещане за ситост 
Овесена каша е най-добрата храна за всяка схема за загуба на тегло, тъй като намалява апетита, чрез осигуряване на чувство на ситост. Освен това, също така подобрява храносмилането.

Намалява кръвното налягане 
Овесът е изключително ефективен за регулиране на кръвното налягане, тъй като съдържа растителни протеини.

Той понижава холестерола 
Овесът е богат на здравословни фибри, което се свързват с мазнините и понижават LDL или нивата на лошия холестерол в кръвта. Освен това, овесените ядки са полезни при сърдечно-съдови заболявания и намаляват риска от сърдечна недостатъчност и инсулт, тъй като те насърчават здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Предотвратяват рак 
The British Medical Journal е публикувано изследване, което открива, че овесът може да намали риска от рак на простатата, на гърдата, на яйчниците и на дебелото черво.

Ето защо, ако редовно консумирате овес за закуска, ще загубите наднорменото тегло лесно и много бързо! И все пак, имайте предвид, че с цел да се ускори процеса на загуба на тегло и да се получат още по-добри резултати, трябва редовно да се направят някои кардио упражнения, или най-малко 2-3 пъти седмично.
Може да се абонирате за каналите ми в мрежата, защото това помага за моята работа!
Поща:(най-сигурен начин за бърза връзка с мен) Мартин Марков
YouTube канал: Мартин Марков

Популярни публикации